Badmintonners Pluumke verliezen in Didam

WINTERSWIJK - In de damesdubbel beginnende badmintondames Helma Stemerdink en Els Prinsen stroef. De in het begin opgelopen achterstand wordt mooi opgehaald, maar toch wordt verloren met 21-16. De tweede set gaat gelijk op maar wordt nipt verloren 22-20.

Hans Ubbink en Harm Keetels spelen de herendubbel en gaan in de eerste set gelijk op. Door te veel schoonheidsfoutjes wordt toch verloren 22-20. In de tweede set hebben de heren de draai gevonden met 16-21 winst als gevolg. In de derde set sluipen de foutjes er weer in, 21-12 verlies. 2-0 achter.

Helma speelt de eerste damesenkel en komt voortvarend uit de startblokken, maar de Didamse dame komt goed terug. De eerste set wint ze nipt met 19-21. In de tweede set komt Helma eerst flink achter, maar weet ze de stand weer gelijk te trekken, waarna het verder gelijk op gaat. De set gaat nipt verloren met 22-20. Ook de derde set verloopt gelijk op. Gewisseld wordt met een 10-11 voorsprong. De Didamse dame raakt geïrriteerd, Helma zet goed door en wint de derde set en daarmee de wedstrijd met 16-21.
Harm speelt de eerste herenenkel en moet even wennen aan het ervaren spel van de Didamse heer. Hij komt goed terug, verliest met 21-18. In de tweede set sluipen er wat slordigheidjes in. De Didamse heer weet hiervan te profiteren en wint de set met 21-13.

Erik Stemerdink treft in zijn enkel een sterke Franstalige tegenstander en verliest met 21-17, 21-13. In de 2e damesenkel heeft Els wat opstartproblemen in de eerste set en verliest met 21-19. In de tweede en derde set heeft ze het spelletje door en wint met 9-21 en 11-21.
Tussenstand: 4-2 achter.

Eerste mix Hans en Helma hebben het zwaar en verliezen in twee sets met 21-9 en 21-13.
Tweede mix Eric en Els hebben ook wat opstartproblemen en verliezen de eerste set met 21-14. In de tweede set begint het wat beter te lopen, maar deze gaat helaas toch net verloren met 21-19. Eindstand 6-2.

Uitslagen
De overige uitslagen zijn: Beca 2000 3 – 't Pluumke'67 1 6-2, Denekamp 2 – 't Pluumke'67 2 2-6, Seepaerd 2 – 't Pluumke'67 3 5-3 en Didam J2 – 't Pluumke'67 J1 5-3