Fay Tiggeloven en Elin Teunnisen. Foto: PR Penta Winterswijk
Fay Tiggeloven en Elin Teunnisen. Foto: PR Penta Winterswijk PR Penta Winterswijk

Succes voor turnsters Penta

WINTERSWIJK - Fay Tiggeloven heeft afgelopen zondag een zilveren medaille gewonnen bij de junioren vierde divisie turnwedstrijd in Doetinchem. Ook Sophie Pierik nam deel en werd 6e. Fedra de Jongh en Lindsey Sonderen werden 13e en 16e. Elin Teunnisen en Ismay Hupkens turnden bij de pupillen1. Elin scoorde de hoogste punten op vloer, maar ook op de andere toestellen turnde ze naar behoren. Na afloop van de wedstrijd kreeg ze verdiend de zilveren medaille omgehangen. Ismay eindigde als 11e.

In de andere baan mochten zowel de jeugd als junioren turnen. Dionne Konings werd 7e en Romyn Memelink 9e. Tegelijkertijd turnden Esmay Onnink, Noor ten Dolle, Ruth Westrum en Tess van Nijkerken. Esmay turnde een goede wedstrijd en kwam de 4e plek terecht. Noor werd 6e. Ruth Westrum eindige op een 7e plek. Tess eindigde op de plek 23. In wedstrijd 2 kwamen pupil Bente Rensen in actie. Bente turnde een sterkte en zelfverzekerde meerkamp. Mede dankzij een super vloer- en balkoefening nam ook Bente een zilveren medaille mee naar huis. Sanne ten Pas werd 7e en Nina Somers werd 15e. In de andere baan waren de senioren aan de beurt. Zoë Holdampf, Jikke te Winkel, Maud Schut, Lana Dondergoor en Femke ten Pas begonnen op brug wat ze al met al goed hebben volbracht. Bij de senioren behaalde Zoë Holdampf goud.

De laatste ronde was het de beurt aan de jeugd meiden. Liz Hijink primoveerde uit de 5e divisie, en pakte de 17e plek, Dani Hiddink werd 6e en brons was er voor Feline Prinsen,.