Wisselvallige week WDV

WINTERSWIJK - Afgelopen week stond er een dubbele ronde voor WDV op het programma, naast het reguliere programma moest een inhaalwedstrijd gespeeld. WDV trof twee mede subtoppers, namelijk Voorthuizen en Lent.

De wedstrijd tegen Voorthuizen op dinsdag leek goed te beginnen door WDV. Al vroeg kwam WDV op enkele borden goed te staan. Na een een aantal fouten keerde de wedstrijd echter in het voordeel van Voorthuizen. In korte tijd verloren achtereenvolgens Gerard Korten, Kees Spruijt, Wim Bennink en Erik ten Hagen en stond WDV met 8-0 achter. Frank ten Hagen en Henk Sonderen deden met een overwinning nog wat terug. Voor het team was dit te laat aangezien Theo Stoverinck tegen de sterkste speler van Voorthuizen geen stand kon houden. Als laatst was Erik Oonk nog bezig. Erik speelde een goede partij en leek op weg naar de overwinning, maar kwam door een misrekening in de problemen en verloor ongelukkig. Daarmee werd het een 12-4 nederlaag, waarbij gesproken mag worden van een offday van WDV.
Gelukkig kon WDV de wedstrijd snel vergeten, omdat het op vrijdag thuis tegen Lent moest opnemen. Deze wedstrijd verliep een stuk voorspoediger voor WDV. Na een goede remise van Gerard Korten zette Frank ten Hagen WDV met een goede aanvalspartij op voorsprong. Wim Sonderen kreeg een damcombinatie tegen, die ten koste van één schijf werd afgenomen. Toen Wim met een schijfachterstand nog remise wist te halen leek WDV niet meer in de problemen te komen. Kees Spruijt, Mark Sanders en Henk Sonderen speelden remise terwijl Erik ten Hagen het verschil naar twee overwinningen bracht door ook een aanvalspartij winnend af te sluiten. Als laatst verloor Thomas Esselink nog wel wat onnodig, maar de teamoverwinning was al veilig gesteld.
Door de 9-7 overwinning tegen Lent heeft WDV de foutenfestival tegen Voorthuizen toch nog wat kunnen wegspoelen en de week goed afgesloten. Met 7 punten uit 6 wedstrijden handhaaft WDV zich in het linkerrijtje.