Afbeelding
Foto: Foto:

Vrijwilligerspunt

WINTERSWIJK - Deze week zijn er weer een aantal leuke vacatures bij het Vrijwilligerspunt die we graag onder uw aandacht willen brengen. Wie interesse heeft in één van de vrijwilligersfuncties of wie nieuwsgierig is naar andere vacatures, kan contact opnemen met het Vrijwilligerspunt via info@vpwinterswijk.nl of 0543 200 026 of via de website. Iedereen is ook van harte welkom tijdens het spreekuur, dit is elke maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 12.00 uur aan de Torenstraat 9, Winterswijk. Ook een vacature of vraag voor een maatje melden kan via die weg.

Vrijwilligerscoördinator Aarde-Werk De Stegge
Aarde-Werk 'De Stegge' is een praktijkschool voor duurzaamheid en is opgericht om mensen te inspireren tot een duurzame leefstijl. Op het grote terrein worden regelmatig activiteiten rondom dit thema georganiseerd. Vrijwilligers helpen regelmatig mee tijdens deze activiteiten, of zij helpen in de tuin of de winkel. Om dit vrijwilligerswerk te coördineren zoekt de stichting een coördinator. Tevens assisteert de coördinator bij open dagen en de diverse activiteiten die worden georganiseerd. Heb je affiniteit met duurzaamheid en lijkt het je leuk om bij Aarde-Werk 'De Stegge' aan de slag te gaan? Dan komt de stichting graag met je in contact.

Fietsvrijwilligers voor AZC bewoners
Voor het project Aan de Slag worden bewoners van het asielzoekerscentrum betrokken bij vrijwilligerswerk in de gemeente Winterswijk. Samen met andere Winterswijkers gaan zij zo nu en dan aan de slag met een vrijwilligersklus. De bewoners gaan vaak met de fiets naar zo'n klus toe. Om hen tijdens de fietstocht te begeleiden is men op zoek naar vrijwilligers. Als fietsvrijwilliger fiets je dus samen met de AZC-bewoners naar een vrijwilligersklus.

Activiteitenvrijwilliger voor bewoners Hesselink
Aan de Hesselinkweg in Ratum wonen een kleine vijftien mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking of niet-aangeboren hersenletsel. De bewoners worden verzorgd en begeleid door Estinea en Siza. Zij zijn op zoek naar vrijwilligers die samen met de bewoners activiteiten willen ondernemen. Dit kan van alles zijn. De ene bewoner wil graag een keer naar de markt, de ander wil een rondje fietsen (al dan niet met een duofiets), maar knutselen of een spelletje doen vinden de bewoners ook leuk. Lijkt het je wel wat om af en toe iets gezelligs met een of meerdere bewoners te doen en heb je affiniteit met de doelgroep dan ben je van harte welkom.

Vrijwilliger voorleesbrigade
In de Oost-Achterhoek bestaat een voorleesbrigade, die bij ouderen op bezoek gaat om een verhaal voor te lezen. Het luisteren naar een mooi verhaal blijkt voor ouderen voor rust en ontspanning te zorgen. Ook zorgt het voor een fijne invulling van de dag. De voorleesbrigade komt graag in contact met nieuwe vrijwilligers.


www.vpwinterswijk.nl