Aandacht voor problemen in Winterswijk-Oost

WINTERSWIJK - Binnenkort overhandigt de VVD samen met een aantal buurtbewoners een verslag van een wijkavond over de problematiek in Winterswijk-Oost aan burgemeester en wethouders. Daarin zijn ook aanbevelingen opgenomen over hoe een en ander kan worden aangepakt. Al eerder stelde de PvdA na een bezoek aan de wijk een aantal vragen aan B en W over de overlast die met name bij de leegstaande supermarkt is ontstaan. In de antwoorden werd aangegeven dat burgemeester Joris Bengevoord zelf poolshoogte zou gaan nemen in de wijk. Hij heeft dat nog niet gedaan. "Er zijn een aantal maatregelen genomen in de openbare ruimte en de politie houdt meer toezicht. Ik wil eerst even afwachten wat daarvan het effect is." De burgemeester denkt over ongeveer anderhalve maand de wijk te bezoeken.

Bernhard Harfsterkamp

Burgemeester Bengevoord: 'Cameratoezicht kan niet zomaar'

Nog geen cameratoezicht
De wijkwandeling zal de burgemeester samen met bewoners, handhavers, jongerenwerkers en een medewerker openbare ruimte maken. Dan zal moeten blijken of het verplaatsen van de glasbakken, het snoeien van het groen en het extra toezicht van de politie de overlast die jongeren veroorzaken heeft verminderd. In een vraag aan B en W heeft de VVD gesuggereerd om hier cameratoezicht in te stellen. Daarop is nog geen reactie gekomen. "Dat kan ook niet zomaar", zegt de burgemeester. Daarover moet hij eerst overleggen met het openbaar ministerie.

Geen reden om fietsers tegen te gaan op plein Kloetenseweg
Een andere vraag die de VVD naar aanleiding van hun wijkavond in Winterswijk-Oost stelde, is inmiddels wel beantwoord. De vraag ging over de onveilige situatie bij het 'plein' voor de Chinees en de andere winkels. Onlangs is hier een ongeluk gebeurd, omdat fietsers die over het plein reden een fietser die over de Kastanjelaan kwam omver reden. De VVD vroeg of het plein alleen bestemd is voor wandelaars. Dat blijkt niet zo te zijn. Fietsers mogen het gebruiken en kunnen daardoor de weg hier afkorten. Volgens B en W was het ongeluk een incident en was het te wijten aan onoplettendheid en werd het niet veroorzaakt, omdat er over het plein gefietst mag worden. Daarom is er geen reden om het plein nu te verbieden voor fietsers, ook omdat er weinig andere ongelukken zijn geregistreerd. Doordat automobilisten hier niet meer rechtdoor kunnen rijden is de verkeersveiligheid hier zelfs toegenomen. Voordat het plein was gecreƫerd werd hier door auto's veel te snel gereden. B en W wil wel bekijken of er 'attentieverhogende' maatregelen als bebording of een sluisje kunnen worden genomen.