Penta Winterswijk turnsters 3e divisie. Foto: PR Penta Winterswijk
Penta Winterswijk turnsters 3e divisie. Foto: PR Penta Winterswijk

Turnsters trappen wedstrijdseizoen goed af

WINTERSWIJK - Afgelopen zaterdag vond in de Sazahal in Doetinchem de eerste plaatsingswedstrijd voor turnsters die uitkomen in de derde divisie plaats. Voor Penta Winterswijk mochten 19 deelnemers hun eerste individuele 4-kamp van dit seizoen afwerken. De eerste ronde was voor instapper N3 Sylvie Meerman en pupil 2 N3 Shania Vaartjes. Voor Sylvie was het haar debuut op dit niveau, en ze heeft het er erg goed vanaf gebracht. Met vier prima oefeningen, op een ongelukkig momentje op balk na, eindigde zij op een vijfde plaats. Shania turnde in de andere baan ook een prima wedstrijd. Ook zij liet een keurige 4-kamp zien met nog een paar verbeterpuntjes. Ze kwam hierdoor net buiten het erepodium op een vierde plaats.

In ronde twee hadden trainers Mieke en Gert het erg druk. Zij mochten maar liefst tien turnsters in drie verschillende categorieën begeleiden. En wat deden de turnsters het in deze ronde fantastisch. In categorie pupil 1 N3 mochten Imke Wolterinck, Madelon Vaartjes en Donna Meekes laten zien wat ze waard waren. Ook voor Madelon was het haar debuut op dit niveau, en ook zij heeft het er prima afgebracht. Imke en Donna gingen presteerden ook goed en lieten op de toestellen prachtig turnen zien. Madelon kwam in de einduitslag op een 16e plaats, Imke op een 11e plek. Donna spande de kroon door in haar eerste wedstrijd op dit niveau, meteen op de hoogste plaats van het podium plaats te nemen. Zij ging met het goud naar huis.

Op de andere baan turnden in categorie jeugd 1 N4 Lot Beskes en jeugd 2 supplement E dames Sophie Hijink, Mette Esselink, Diede Wiggers, Neve Smit, Merel Floors en Nouk Kos. Lot begon op de balk met een klein foutje maar herstelde zich op de overgebleven toestellen op uitstekende wijze. Lot verraste iedereen, inclusief zichzelf, met een prachtige eerste plek en dus de gouden medaille. Ondertussen hielden de jeugd 2 dames huis in hun categorie. Zonder uitzondering hebben zij prachtig turnen laten zien. Sophie kwam op een 15e plek, Mette op de keurige tiende plaats. Diede eindigde op de negende plek en Neve op een zesde plaats. Merel zorgde voor een zeer aangename verrassing door op een derde plek te eindigen en Nouk stak duidelijk boven de rest van het deelnemersveld uit en mocht op de hoogste trede van het podium klimmen om daar de gouden medaille in ontvangst te nemen. Een zeer succesvolle ronde voor Penta Winterswijk met in alle drie categorieën een gouden plek.

In de vierde en laatste ronde van deze dag was het de beurt aan junior- en senior turnsters. Junioren Lynn ten Elshof, Derlinde Mengers en Kyra Vaartjes lieten prima dingen zien, met hier en daar nog wat ruimte voor verbetering maar dat bewaren we dan voor de volgende wedstrijd. Lynn is net naast het podium geëindigd en werd dus vierde met een verschil van slecht 15 honderdste punt. Derlinde werd keurig vijfde en Kyra is op een zevende plaats terecht gekomen.
De senior turnsters Ilse Bruggers, Tess Veldboom, Anne Schutten en Jade Derks mochten in de andere baan turnen. Deze dames hebben laten zien wat ze op dit moment in hun mars hebben. Anne en Jade vonden zichzelf terug op een gedeelde vierde plaats. Ilse kwam op de negende plek en last but not least is Tess, die terugkomt van een blessure, op een 22e plaats terecht gekomen.