Bestuursleden van de stichting, met diverse vrijwilligers die zich inzetten voor de SamenLoop voor Hoop. Foto: PR
Bestuursleden van de stichting, met diverse vrijwilligers die zich inzetten voor de SamenLoop voor Hoop. Foto: PR

Bestuur: 'SamenLoop voor Hoop wordt groots!'

WINTERSWIJK - Op 6 en 7 juli vindt een prachtig evenement plaats voor en door iedereen die iets tegen kanker wil doen: de SamenLoop voor Hoop Winterswijk. Deze 24-uurs wandelestafette wordt gehouden bij Archeus aan de Vredenseweg en heeft tot doel zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het onderzoek naar de genezing van deze vreselijke ziekte.

De organisatie van het evenement wordt gecoördineerd door een enthousiast bestuur dat zich graag even aan u voorstelt.

Patrick Meekes - voorzitter
Ik ben 54 jaar, vader van twee kinderen en Winterswijker in hart en nieren. Omdat mijn vrouw Sandra wijkhoofd is voor de KWF collecte, werd zij benaderd door het KWF om de Samenloop voor Hoop in Winterswijk te organiseren. In onze familie- en kennissenkring zijn we al vaak met deze ziekte in aanraking gekomen, dus we zetten ons graag in voor dit evenement. Dat kunnen we niet alleen en dus zijn we in onze omgeving vrijwilligers gaan werven. Samen streven we er naar om met de Samenloop voor Hoop Winterswijk een mooi bedrag binnen te halen zodat het KWF het onderzoek naar kanker verder kan stimuleren. We hopen met deze Samenloop voor Hoop een mooi evenement neer te zetten waarin we eregasten in het zonnetje zetten, het leven vieren en onze overleden geliefden herdenken.
Sandra Meekes - vice-voorzitter
Ik ben de trotse moeder van een zoon van 21 jaar en een dochter van 19 jaar. Ik ben al dertig jaar werkzaam in de gezondheidszorg en daarnaast ben ik sinds zeven jaar als wijkhoofd vrijwilliger bij het KWF. Vorig jaar ben ik benaderd om de SamenLoop te organiseren in Winterswijk.Omdat ik meerdere malen van dichtbij heb ervaren welke impact deze ziekte heeft op alle betrokkenen, hoefde ik hier niet lang over na te denken en ben ik in mijn omgeving begonnen om mensen te polsen die hier wellicht ook wat voor voelden. Na driekwart jaar ben ik er trots op dat we al zoveel enthousiaste mensen hebben samengebracht. Samen gaan we er een mooi weekend van maken!
Bernarda Scharenborg - secretaris en penningmeester
Mijn naam is Bernarda Scharenborg, 48 jaar. Tijdens mijn werk als screeningslaborant ben ik bezig om kanker in een vroeg stadium op te sporen.?De laatste jaren is er gelukkig al heel veel vooruitgang geboekt ten aanzien van de behandeling van kanker en de overlevingskansen. Wat zou het mooi zijn als er door middel van het geld van deze SamenLoop nog meer onderzoek gedaan kan worden. Hier wil ik graag mijn steentje aan bijdragen.
Bernadet Putto - secretaris
Ik ben als secretaris betrokken bij de Samenloop voor Hoop Winterswijk. Met een groep leuke, enthousiaste mensen zo'n evenement opzetten, dat is bijzonder om te doen! Een evenement waarin plaats is voor verschillende emoties en waarin ruimte is stil te staan bij het leven, ziekte, vreugde, verdriet en ook dood; waarin met elkaar wordt gewandeld en geld ingezameld voor verder onderzoek naar genezing/beheersing van kanker. Daar ga ik voor!
Marco Beckmans - penningmeester
Ik ben 53 jaar. Het zal je gebeuren dat je te horen krijgt dat je kanker hebt en dat het perspectief slecht is omdat er nog weinig bekend is welke behandeling of medicijnen welk effect zullen hebben. Hoe zou het zijn om te realiseren dat je bij dezelfde diagnose van de artsen te horen krijgt dat er - omdat er al veel onderzoek naar is gedaan - een grote kans op een effectieve behandeling is? Daarom zet ik mij in voor deze SamenLoop.

Naast deze bestuursleden zijn er ook al andere vrijwilligers ingeschakeld, bijvoorbeeld op het gebied van sponsoring, van PR, van logistiek, et cetera. Daarover binnenkort meer.

Meelopen of meehelpen
Iedereen kan zich aanmelden, als teamcaptain, als teamlid of als vrijwilliger. Alle hulp is welkom, in welke vorm dan ook. Ook kankerpatiënten of ex-kankerpatiënten die - bijvoorbeeld als eregast - de SamenLoop willen steunen, kunnen zich melden. Meer informatie daarover is te vinden op www.samenloopvoorhoop.nl/winterswijk. Iedereen die vragen heeft, kan ze stellen via winterswijk@samenloopvoorhoop.nl.