Zweerink vertrekt bij voetbalvereniging Erix

WINTERSWIJK/LIEVELDE - Voetbalvereniging Erix en trainer hoofdtrainer Bjorn Zweerink uit Winterswijk beëindigen de samenwerking aan eind van dit seizoen.

Zweerink heeft aangegeven dat hij elders een nieuwe uitdaging wil aangaan. Hij is dan drie jaar hoofdtrainer geweest bij de Lieveldse vereniging. In de afgelopen jaren hebben spelers in de ogen van het bestuur stappen gemaakt en presteren zij goed in de vierde klasse. Bjorn Zweerink past als persoon prima bij de vereniging en toont belangstelling voor een ieder die zich inzet voor de club.

Het bestuur vindt het jammer dat hij de club verlaat, maar begrijpt dat hij na drie jaar een nieuwe stap wil zetten in zijn trainersloopbaan. Het bestuurt oriënteert zich momenteel op de invulling van de ontstane functie van hoofdtrainer.


Hoge series gegooid bij
Meesterschappen

WINTERSWIJK - In de afgelopen weken werden de voorwedstrijden en finales gegooid voor de Meesterschappen 2018 van de Winterswijkse Kegelbond. Ditmaal werden die gekegeld in Kegelhuis Winterswijk aan de Kobstederweg. Zowel bij de dames als de heren werden hoge series gegooid.

Bij de Dames Open Klasse was Marissa Tervoert een klasse apart, en werd winnares met 506ht. Tweede werd Vera Lensink met 476ht. Marianne Raben eiste met 458ht de derde plaats op. Willemien Oonk werd winnares in de tweede klasse met 418ht. Tweede werd Ria ter Horst met 414ht. Mien te Brummelstroete werden derde met 401ht. De derde klasse werd gewonnen door Jitske Besselink met 380ht. Annie Wiggers had ook 380ht doch had 3 poedels, en werd daardoor tweede. Mien Takke werd derde met 359ht. Marga Doornink werd met 395ht winnares in de vierde klasse. Ilona Hesselink werd tweede met 386ht, voor Greta Smit die met 367ht derde werd. De Open Klasse Heren werd gewonnen door Sven Tervoert met een mooie score van 518ht. Wim Ros werd tweede met 503ht, voor Ben Woordes die met 501ht derde werd. De tweede klasse werd gewonnen door Roland Hahné met 441ht. Fons Kwak had ook 441ht. doch ook 1 poedeltje meer dan Roland en werd daardoor tweede. Jan Korten werd met 419ht. verdienstelijk derde. De derde klasse werd wederom gewonnen door een Tervoert. Ditmaal vader Jan met 428ht. Tweede werd Anton Voerman met 382ht, net voor clubgenoot Wim Assink die derde werd met 381ht. Jan ten Pas werd winnaar in de vierde klasse met 423ht. Clubgenoot Frans Snijders werd tweede met 416ht. Hans Jansen werd derde met 374ht.
Gerrit Hendriksen, voorzitter van de Winterswijkse Kegelbond, reikte na afloop van alle druk bezochte finales de prijzen uit. Dit waren de laatste kegelwedstrijden van de WKB in 2018. De nieuwe competitie in 2019 begint echter al weer op 14 januari.


Vijf punten voor WSG

WINTERSWIJK - Omdat 4,5 punten voldoende zijn voor winst lijkt vijf punten een prima score voor de schakers van het WSG. Helaas wisten de drie teams samen maar vijf punten te scoren in diverse uitwedstrijden.

Het meest teleurstellend was nog het resultaat van het derde team. Zij hadden in KTC Beuningen 2 een op papier gelijkwaardige opponent. Alleen Han van de Laar wist echter te winnen en nog wel van een sterkere tegenstander. Joachim Musholt en Manfred Schmeing voegden daar nog een remise aan toe. Het eerste team moest op bezoek bij koploper SSC in Soest. Hoewel zeker Arjan van Lith uitzicht had op een punt zat er niet meer in dan een remise voor Henrik Lösing, Arjan van Lith en Jochem Mullink, die nog steeds ongeslagen is op dit hoge niveau. WSG 2 behaalde in Arnhem evenveel punten. Emma de Vries speelde remise en Henri Abbink won een knappe partij, alweer zijn tweede dit seizoen. De overige spelers kwamen in de drukke speelzaal - ASV is één van de grootste clubs van Nederland en er werd op 42 borden gespeeld – niet tot scoren. In de onderlinge competitie hebben zeven spelers de kwartfinale van de beker bereikt. Daarbij baarde Dick Boogaard het meeste opzien door Henri Abbink in de tijdnoodfase te kloppen. Ook Frank Roodzant, André Houwers, Gerard Harbers, Bert te Sligte, Marcel Krosenbrink en Frank Lehr plaatsten zich. De topper tussen de laatste clubkampioenen Klaudio Kolakovic en Jochem Mullink wordt later gespeeld.
Bij de jeugd heeft Bram Wilterdink ongeslagen de eerste periode afgesloten. Emma Menkhorst en Sylvan Vrieze bezetten op dit moment de overige podiumplaatsen.


WR&PC scoort op selectie wedstrijd

WINTERSWIJK - Afgelopen weekend werd er weer een selectie wedstrijd verreden in Gorssel.Maud Pasman kwam met Hero's Jamai aan de start in de klasse L2. Ze behaalden in de selectieproef 202,5 punten en wisten daarmee een eerste prijs in de wacht te slepen. Liza Aarnink reed met Twister een rondje in de klasse M1. Zij behaalden een derde prijs met 191,5 punten. Tessa Delger zadelde Poppings Annabell op voor een proef in de klasse M1. Ze behaalden een eerste prijs met 189 punten. Thirsa Oonk reed in de klasse M2 samen met pony Beau. Zij ging naar huis met een tweede prijs met 191 punten.