SamenLoop voor Hoop-captain Ben Heinen. Foto: PR
SamenLoop voor Hoop-captain Ben Heinen. Foto: PR Foto:

Op weg naar
'SamenLoop voor Hoop'

Captain Ben Heinen aan het woord

WINTERSWIJK - "Kanker raakt ons bijna allemaal, rechtstreeks of in de directe familiekring. Eén op de drie Nederlanders krijgt gedurende zijn of haar leven kanker. Jaarlijks sterven er zo'n 43.000 mensen als gevolg van kanker. De ziekte is hiermee in Nederland doodsoorzaak nummer één. Minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten. Dat is het doel van KWF Kankerbestrijding.

Het zou mooi zijn dat bij mensen waar zich kanker aandient, die zodanig te behandelen dat ze er niet meer aan overlijden en mogelijk zelfs geheel kunnen genezen. En onderzoek heeft al veel geholpen in de strijd tegen deze vreselijke ziekte. Ik vind het een bijzonder goede zaak dat een groep vrijwilligers een Samenloop voor Hoop in Winterswijk organiseert en op deze manier probeert geld bijeen te brengen voor onderzoek naar en uiteindelijk het voorkomen van kanker. Daar werk ik graag aan mee.
In 2016 heb ik voor het eerst meegedaan aan de SamenLoop voor Hoop. Samen met het college van B&W en collega raadsleden van de gemeente Losser hebben we een team gevormd en op deze wijze een bijdrage geleverd in de strijd tegen kanker. Meedoen is een bijzondere ervaring, en je levert tevens een waardevolle bijdrage in de strijd tegen kanker. Want Samenloop voor Hoop is ook een evenement om stil te staan bij kanker en om het leven te vieren. Het is geen wedstrijd, maar een 24-uurswandelestafette, waarbij teamleden uit een wandelteam elkaar afwisselen. Er loopt minstens één teamlid als symbool van de voortdurende strijd tegen kanker. Deelnemers hoeven dus geen getrainde hardlopers te zijn. Wandelteams zamelen vooraf en tijdens de Samenloop voor Hoop geld in. De totale opbrengst komt ten goede aan wetenschappelijk kankeronderzoek dat door KWF Kankerbestrijding wordt gefinancierd. Nu staat dit geweldig mooie initiatief in Winterswijk op de agenda en ik hoop dat een groot aantal teams zich inschrijven. Op de vraag of ik komend jaar wilde meelopen hoefde ik niet na te denken en heb me direct aangemeld en probeer op dit moment een team op de been te brengen. Mijn buurtgenoten heb ik inmiddels met de vraag benaderd of ze samen met mij willen meelopen voor dit goede doel. Het duurt nog even voordat het evenement begint, namelijk op 6 juli, maar ik hoop niet alleen op voldoende deelname uit de buurt maar dat ook bedrijven, (sport)verenigingen, vriendengroepen, etc. zich aanmelden.
Want wat mij betreft moet kanker zo snel mogelijk de wereld uit. Laten we er daarom samen de schouders onder zetten. Dit kan door mee te doen aan dit geweldige evenement. Vele voeten maken licht werk, dus ook bij de SamenLoop voor Hoop Winterswijk op 6 en 7 juli 2019!"

Ben Heinen
Team Wilhelminastraat

SamenLoop voor Hoop-captain Ben Heinen. Foto: PR