Het winnende team van obs 't Waliën. Foto: Obs 't Waliën
Het winnende team van obs 't Waliën. Foto: Obs 't Waliën Foto:

Obs 't Waliën schooldamkampioen van Winterswijk

WINTERSWIJK - Op zaterdag 17 november werd in zaal De Eendracht in Meddo de strijd om het schooldamkampioenschap van Winterswijk gehouden. Het team van OBS 't Waliën bleek een maatje te groot voor de rest. Alle wedstrijden werden gewonnen en maar liefst 55 van de 56 bordpunten werden binnengehaald.

Met zeven deelnemende teams lag het aantal inschrijvingen wat lager dan in voorgaande jaren, maar dat mocht de pret niet drukken. Er werd fanatiek, en ook sportief naar de tegenstander toe, gedamd. Uiteindelijk ging OBS 't Waliën er met de hoofdprijs vandoor, het podium werd verder opgevuld door OBS Kotten en OBS Woold. De overige teams pakten ook hun punten mee, met de kanttekening dat het tweede team van Bargerpaske met drie in plaats van vier spelers deelnam.
Uiteindelijk ging niemand met lege handen naar huis. Alle deelnemers ontvingen een DamZ damset en een dampaspoort voor tien gratis damlessen bij de WDV. Verder ontvingen de vijf topscorers van de dag en de best scorende puzzelaars bij de puzzelhoek een damboekje cadeau.

De eindrangschikking met het behaalde puntentotaal uit 7 wedstrijden: 1. 't Waliën 14, 2. Kotten 11, 3. Woold 9, 4. De Vlier (2) 7 met 30 bordpunten, 5. De Vlier (1) 7 punten met 29 bordpunten, 6. Bargerpaske (1) 6, 7 Bargerpaske (2) 2.
't Waliën, Kotten en Woold hebben zich hiermee ook geplaatst voor de halve finale van de Gelderse titelstrijd die wordt gehouden op zaterdag 12 januari.