Prijzen voor WR&PC amazones

WINTERSWIJK - Dit weekend werd er in Vragender een selectie wedstrijd voor dressuur verreden. Een aantal leden van de Winterswijkse Ruiter- en Pony Club ( WR&PC) haalde hier prijzen weg.

Tessa Delger ging met Golden Elvis op pad. Met dit paard startte zij in de klasse Z1. In de selectie proef behaalden zij 229,5 punt wat hen een tweede prijs opleverde. De andere proef werd beloond met 218,5 punt wat goed was voor een vijfde prijs. Vivian van den Berg reed met Meteor in de klasse M2. Hier behaalden ze twee keer een tweede prijs met 185,5 en 189,5 punten. Chelsea Hogeslag reed met Belle in de klasse M1. Zij gingen met een vierde prijs naar huis en scoorden 198 punten.


Zege houdt Gonemo uit onderste regionen

WINTERSWIJK - De zaalvoetballers van Gonemo hebben tegen 't Hoekje uit Oldenzaal een belangrijke zege geboekt. Bij de Winterswijkers had Dimitri Dekker met vier treffers een groot aandeel in de 6-4 overwinning.

Het was voor Gonemo aanhaken richting subtop of afhaken met als gevolg dat de focus gericht moest worden op overleven in de Hoofdklasse. Siebe te Winkel maakte zijn debuut, terwijl Yassin Ouardighi na jarenlange afwezigheid zijn rentree maakte. Beiden presteerden naar behoren. De start van de wedstrijd was allesbehalve florissant, want Joel Pattiruhu kreeg ten onrechte een gele prent waardoor Gonemo in een ondertalsituatie kwam te staan. Deze buitenkans lieten de bezoekers zich niet ontnemen. Een vroege achterstand voor Gonemo was het gevolg, 0-1. Daarna leek de thuisformatie zich te herstellen door via Dimitri Dekker langszij te komen. Echter niet consequent doorverdedigen werd andermaal afgestraft. Opnieuw Dimitri Dekker zorgde met een droge knal voor evenwicht, 2-2. Richting de pauze liep Gonemo uit naar een grotere voorsprong. Respectievelijk Yassin Ouardighi en debutant Siebe te Winkel namen de productie aan Winterswijkse zijde voor hun rekening, 4-2. In de tweede helft kwamen de gasten enigszins verrassend terug in de wedstrijd. De opgelopen averij werd weggepoetst en beide opponenten stonden binnen tien minuten weer op gelijke hoogte, 4-4. In de slotfase gaf Gonemo gas, waarbij uitblinker Dimitri Dekker tweemaal toesloeg. De 6-4 score voor Gonemo werd niet meer uit handen gegeven. Door deze zege heeft Gonemo meer lucht gekregen, waardoor de onderste regionen vooralsnog uit beeld blijven.


Hoge scores Boer Is Troef

WINTERSWIJK - De klaverjasavond van De Boer Is Troef kende hoge scores. Eerste werd Theo Hubers met bijna 6.000 punten: 5.966 punten. Op plek twee eindigde Mies Nees met 5.545 punten. De derde prijs was voor Gerrit Wieskamp met 5.479 punten. De poedelprijs was dit keer voor Dirkje Meijers met 3.289 punten. De volgende kaartavond is op donderdag 22 november om 19.30 uur in de Molenaar.


Alle dammers inmiddels op puntverlies

WINTERSWIJK - Net als vorig seizoen wist clubkampioen Erik ten Hagen niet te winnen van Theo Stoverinck. Met dit puntverlies hebben alle deelnemers van de Winterswijkse damcompetitie inmiddels minimaal één punt verloren.

Onderlinge competitie
Augustin Saouadogo – John van Laarhoven (0-2). In het middenspel wist John zijn tegenstander zo vast te zetten, dat die schijfverlies moest toelaten. Augustin wist vervolgens ten koste van nog één schijf door te breken naar dam, maar John ging ook naar dam en kon vervolgens nog een aantal schijven oppeuzelen en wist daarmee de partij in zijn voordeel te beslissen.

Erik Oonk– Kees Spruijt (0-2). In een klassieke stand wist Kees middels een combinatie naar dam te gaan, waarna Erik direct kon opgeven. Achteraf bleek dat hij hier goed mee te zijn weggekomen, omdat Erik positioneel goed bleek te staan.

Erik ten Hagen – Theo Stoverinck (1-1). In een positionele strijd gebruikten beiden veel tijd, waardoor men ook in tijdnood kwam, wat de partij extra spannend maakte. Uiteindelijk kwam Theo nog in de betere positie, maar meer dan een puntendeling zat er ook niet in.

Kees Spruijt doet daarmee goede zaken en komt op hetzelfde puntenverlies als Erik ten Hagen. Theo Stoverinck blijft de ranglijst echter nog leiden.

30 Minutencompetitie
Frank ten Hagen – Gerwin Doornink (2-0).