Emy (rechts) en Indira. Foto: PR
Emy (rechts) en Indira. Foto: PR

Emy wint landelijke Kinder-
boekenweektekenwedstrijd

WINTERSWIJK - Teken je beste vriend of vriendin en maak kans op een bijzondere vriendendag! Dat was de oproep voor de landelijke Kinderboekenweektekenwedstrijd, georganiseerd door Bookspot, voorheen eci. De negenjarige Emy Hummelink uit Winterswijk ging aan de slag en stuurde een tekening waarop ze zichzelf en haar 'BFF' Indira Droppers afbeeldde. Tot haar grote vreugde was ze een van de vijf winnaars.

Door Sander Damen

Omdat Emy's tekening van de vijf winnende tekeningen het mooiste gevonden werd, mogen Emy en Indira op kosten van de organisatie met twee anderen een dagje naar de Efteling. Bovendien krijgt Emy ook nog een door de bekende illustrator en kinderboekenschrijver Harmen van Straaten persoonlijke tekening. Hij maakt de tekening op basis van een foto van de twee hartsvriendinnen. Een unieke persoonlijke prijs.
Vlak voor het begin van de herfstvakantie kreeg Emy het bericht dat haar tekening gewonnen had. "Dat vond ik wel leuk", vertelt ze. "Ik denk dat mijn tekening het beste was omdat ik veel kleur gebruikt heb."
De meiden, die allebei negen jaar zijn en in klas 4 van basisschool De Esch zitten, gaan waarschijnlijk in maart naar de Efteling. Ze hebben dus iets leuks om naar uit te kijken.
De foto van de twee is inmiddels opgestuurd naar Harmen van Straaten, waar de meiden wel eens van gehoord hadden, maar wiens werk ze niet echt kenden. Wanneer de door Harm van Straaten gemaakte tekening afgeleverd wordt, weet Emy nog niet: "Dat moeten we afwachten."