Digisterker worden

WINTERSWIJK - Iedereen die het lastig vindt om met de computer een afspraak te maken bij de gemeente, of om online werk te zoeken bij het UWV, om belastingaangifte te doen of om digitaal huur- en zorgtoeslag aan te vragen, kan terecht bij de cursus Digisterker van de Bibliotheek Oost-Achterhoek.

In deze cursus leert men om de weg te vinden op de sites van de overheid. Ook leert men een DigiD aanvragen en gebruiken. De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten van twee uur en wordt gegeven in de Bibliotheek Winterswijk. De startdatum en -tijdstip is dinsdag 13 november, om 14.00 uur. Voor leden van de Bibliotheek Oost-Achterhoek is deze cursus gratis. Niet-leden betalen zestig euro. Lid worden van de Bibliotheek kan al voor 52 euro per jaar. Men kan dan niet alleen de Digisterkercursus volgen, maar ook gebruik maken van alle andere dienstverlening. Zo kan men boeken en tijdschriften lenen en men kan gebruik maken van het lenen van e-books en van online cursussen.

Aanmelden of vragen stellen kan via de website www.oostachterhoek.nl/digisterker. Meer informatie is ook verkrijgbaar via het Servicebureau, tel. 088-0062929.