Dr. Lia van Aalsum. Foto: PR
Dr. Lia van Aalsum. Foto: PR Foto:

Lezing van dr. Lia van Aalsum in synagoge

WINTERSWIJK - In de Winterswijkse sjoel vindt op dinsdag 13 november vanaf 20.00 uur een lezing plaats door dr. Lia van Aalsum. Zij vertelt een inspirerend verhaal over joodse spiritualiteit, mystiek en kabbala.

De kerken lopen leeg, maar de levensvragen blijven. Mensen zoeken nog steeds naar diepgang, naar antwoorden op de voor het leven belangrijke vragen. De joodse mystiek of kabbala helpt bij het zoeken naar de antwoorden, het is voor veel mensen een bron van wijsheid en inspiratie. Dr. Lia van Aalsum kent die bijzondere joodse traditie.
Op een lezing van de Mr. F.W. Voorink Stichting vertelt zij over de kabbala, onderdeel van de veel grotere joodse spiritualiteit. Dr. Van Aalsum doet de naam synagoge of sjoel als plek om te leren eer aan.
Met haar toehoorders verkent zij die joodse spiritualiteit in haar volle breedte en diepte. Dat voert van de ontwikkeling van de Tenach, de Hebreeuwse bijbel tot de dag van vandaag. Zij vertelt over verschillende stromingen in de joodse spiritualiteit en verduidelijkt de rijkdom van dat spirituele gedachtegoed. Dr. Lia van Aalsum is theologe, specialist in de (joodse) spiritualiteit en werkzaam op de Hogeschool Arnhem Nijmegen.

De lezing op dinsdagavond 13 november kan, bij voldoende belangstelling, gevolgd worden door een ééndaagse cursus, op zaterdag 16 februari, waarbij dieper op die joodse spiritualiteit wordt ingegaan.
De lezing van dinsdag 13 november wordt gehouden in de synagoge aan de Spoorstraat 32 in Winterswijk. Kaarten zijn à 12,50 euro te koop bij boekhandel Kramer (Wooldstraat 24, Winterswijk) en 's avonds aan de kassa in de synagoge.


www.synagogewinterswijk.nl