Een medewerkster van Lunchlokaal Simone helpt enkele klanten aan de gewenste lekkernijen. Foto: PR
Een medewerkster van Lunchlokaal Simone helpt enkele klanten aan de gewenste lekkernijen. Foto: PR Foto:

Nieuw: Lunchlokaal Simone

WINTERSWIJK - Aan het Weurden 2 is sinds enige tijd Lunchlokaal Simone gevestigd, voor vers brood en banket, belegde broodjes, een ontbijt of een lekkere lunch. Ook voor een kop koffie of thee met iets lekkers kan iedereen er terecht.

Het nieuwe lokaal is eigendom van Simone Mast, bij velen al drie en een half jaar bekend als de eigenaar van Smaaklokaal Simone, de winkel voor smakelijke chocolade- en streekproducten aan het Weurden 13. Simone zet haar kennis van lekker eten nu ook in om haar klanten te verwennen met lekkere lunches of een lekker ontbijt. Gezellig een kop koffie of thee drinken kan ook in Lunchlokaal Simone. En er is dagelijks een aanbod aan vers brood en vers gebak te koop. Van maandag tot en met zaterdag kan iedereen er terecht van 08.30 tot 17.00 uur en op koopzondagen van 12.00 tot 17.00 uur. "Maar iedereen kan ook naar eigen smaak belegde broodjes komen halen om ze thuis of op het werk op te eten. Bestellen en afhalen op een afgesproken tijdstip kan ook."
Lunchlokaal Simone is bereikbaar via tel. 0543-450888.


Koninklijke onderscheiding voor
hoogleraar neurologie Raymund Roos

WINTERSWIJK - Prof. dr. Raymund Roos (64) uit Winterwijk is vrijdag benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg de hoge Koninklijke onderscheiding voor zijn bijzondere verdiensten als hoogleraar en hoofd van de afdeling Neurologie van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC).

Prof. dr. Roos ontving de onderscheiding vrijdagmiddag in het Academiegebouw van de Universiteit Leiden uit handen van de Winterswijkse burgemeester Joris Bengevoord. De hoogleraar nam daar afscheid van het LUMC vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd.
Professor Roos begon in 1989 als neuroloog op de afdeling Neurologie van het LUMC. Vanaf 1992 was hij hoogleraar en afdelingshoofd, een functie die hij bijna 25 jaar vervulde. Vanaf 1993 combineerde hij zijn functie als afdelingshoofd met die van opleider, waarbij hij wel 100 neurologen begeleidde tijdens hun opleiding. Vier van hen werden zelf hoogleraar aan een van de andere universiteiten in Nederland.

Professor Roos wist deze taken te combineren met een succesvolle wetenschappelijke carrière met internationaal toonaangevend onderzoek op het gebied van de ziekte van Huntington met meer dan 450 internationale publicaties. Ook heeft hij zich jarenlang ingezet om de internationale samenwerkingsverbanden binnen het onderzoek naar de ziekte van Huntington te verstevigen, met als doel de neurologische zorg in Nederland en het buitenland steeds verder te verbeteren.

Ook buiten het LUMC nam professor Roos een actieve rol op zich in de zorg voor patiënten en families, met name voor patiënten met de ziekte van Huntington. Hij was jarenlang medisch adviseur van de Vereniging van Huntington, voorzitter van de wetenschappelijke adviesraad van de patiëntenvereniging van Huntington, voorzitter van de Vereniging 'Chorea van Huntington' en lid van de stuurgroep Huntington Netwerk Nederland.

Simone Mast van Lunchlokaal Simone. Foto: PR