Medewerkers SDOA creatief aan de slag met ouderen in Pelkwijk. Foto: Giovanni Tunzi
Medewerkers SDOA creatief aan de slag met ouderen in Pelkwijk. Foto: Giovanni Tunzi

Medewerkers SDOA knappen tuin op en schilderen met ouderen

WINTERSWIJK - Elf medewerkers van de Sociale Dienst Oost-Achterhoek hebben woensdag 16 oktober als team een sociaal en een praktisch project van Present uitgevoerd. De medewerkers gingen ’s middags in twee groepen aan de slag. Een groep ging samen met ouderen van de Pelkwijk schilderen en de andere groep knapte de tuin en hal op van een net verhuisde alleenstaande vrouw met lichamelijke en psychische klachten, zij ontvangt individuele begeleiding van Zorgplus.

De eerste groep verzorgde voor tien bewoners van de Pelkwijk een creatieve schilderworkshop. Samen maakten ze mooie kunstwerken. De andere groep ging ondertussen buiten aan de slag in de tuin van de alleenstaande vrouw. Ze snoeiden, verwijderden onkruid en legden tegels. Binnen werd de hal van de vrouw opgeknapt door het sausen van de muren. De SDOA werknemers sponsorden het zeil dat over een paar weken wordt gelegd. Hulpontvangster maakte met hen de afspraak dat zij weer terug komen voor een kop koffie en om het resultaat te bewonderen.

Wie het ook leuk vindt om als collega’s, vrienden of familie een speciaal uitje te plannen en op deze manier anderen te helpen, kan door Present Winterswijk worden gekoppeld met mensen die aandacht of een helpende hand kunnen gebruiken.


www.presentwinterswijk.nl.