Café Doodgewoon: rouw en verlies bij dementie

ACHTERHOEK - Op maandag 12 november vindt er weer een bijeenkomst van Café Doodgewoon plaats, dit keer in de middag van van 14.30 tot 16.00 uur, bij kaasboerderij Weenink aan de Eimersweg 3 in Lievelde. Het thema is dit keer Rouw en verlies bij dementie.

Café Doodgewoon is een ontmoetingsplek in Oost Achterhoek waar thema's over palliatieve zorg besproken worden. Het is een trefpunt voor mensen met een ongeneeslijke ziekte, hun familie, vrienden en andere belangstellenden. Het Netwerk Palliatieve Zorg Oost Achterhoek organiseert deze bijeenkomsten sinds 2016. Er zijn altijd ervaren vrijwilligers en hulpverleners aanwezig: geestelijk verzorgers, hospicemedewerkers en VIT-hulp bij mantelzorg.

Vroeg of laat komen we allemaal in een situatie dat we afscheid moeten nemen van een dierbare. Dat roept veel verschillende emoties op. Zeker wanneer er sprake is van dementie, waardoor iemand onherkenbaar kan veranderen. Hoe kunnen we daar zo goed mogelijk mee omgaan? Bestaat er een handleiding voor omgaan met rouw en verlies? Hoe persoonlijk is rouw eigenlijk en hoe verloopt die bij u? Kun je spreken van 'goed rouwen'? Na een korte inleiding gaan de aanwezigen in gesprek over eigen ervaringen rond dementie. Hoe rouwt iemand met dementie? En hoe verloopt dat bij naasten en mantelzorgers?

Gastsprekers zijn Ellie Jetten, specialist ouderengeneeskunde en Joke Bocken, verliesbegeleider.

De volgende bijeenkomst is op 22 januari. Dan gaat het over waardig sterven en een goede dood.


www.netwerkpalliatievezorg.nl/achterhoek

Telefoon: 06 13 15 91 44