Alzheimer Café over rol van trajectbegeleider

LICHTENVOORDE - De afdeling Oost-Gelderland van Alzheimer Nederland organiseert maandelijks een Alzheimer Café voor de Oost-Achterhoek in Lichtenvoorde, op de vierde woensdag van de maand, voor iedereen die op welke manier dan ook te maken heeft met dementie. Men ontmoet lotgenoten en kan met elkaar in gesprek gaan over de dingen die men meemaakt.

Het thema van deze maand is: De rol van de trajectbegeleider bij mensen met dementie. Voor het regelen van zorg kan men contact opnemen met een thuiszorgorganisatie of wijkverpleegkundige in de buurt. De wijkverpleegkundige komt bij dementerende en zijn/haar naaste om samen te kijken welke ondersteuning er nodig is, om langer thuis te kunnen wonen. Daarnaast kan zij adviseren, begeleiden of andere (gespecialiseerde) zorgverleners inzetten, waaronder een trajectbegeleider. Ze coördineert de gewenste zorg en stemt ze deze af met andere hulpverleners, zoals de huisarts, een medisch specialist of de maatschappelijk werker. De wijkverpleegkundige en trajectbegeleider zijn deze avond in het café aanwezig om uit te leggen wat ze kunnen betekenen en hoe zij dit regelen.

Het Alzheimer Café is op woensdag 24 oktober in het Grand Café van woonzorgcentrum Careaz Antoniushove, Rapenburgsestraat 33 in Lichtenvoorde. Het café is van 20.00 uur tot 21.30 uur (zaal open vanaf 19.30 uur), aanmelden is niet nodig.


www.alzheimer-nederland.nl/regios/oost-gelderland

tel. 06-13514411