Insectenhotel geopend in Notaristuin

Vervolg van de voorpagina

WINTERSWIJK - Grijsen park en straatdesign heeft een insectenhotel gemaakt, in samenwerking met de medewerkers van Estinea en van ingenieursbureau Tauw.

Wethouder Wim Elferdink complimenteerde Grijsen dat hij dit initiatief neemt. Hij benadrukte het belang van insecten, al zijn bij de meeste mensen alleen de bijen bekend als nuttige diertjes. De tuin van Hesselink is voor het eerste insectenhotel uitgekozen, omdat er veel bloeiende planten staan die bestoven moeten worden. Maar ook omdat er veel mensen wandelen en dan het insectenhotel zien. Zo worden zij attent gemaakt op het belang van insecten.

"Nu is er één hotel, er komt vast en zeker plek voor meer", zei Elferdink. "De gemeente vindt biodiversiteit belangrijk. Daar doen we zelf ook wat aan met ecologisch bermbeheer." Hij noemde ook de landschapsregeling, waarmee eigen ideeën van mensen kunnen worden gefinancierd en gerealiseerd.

Mensen kunnen ook insecten helpen door veel bloeiende planten in de tuin en in de herfst niet alle dode planten weg te halen. Juist daarin hebben veel insecten al hun eigen hotelletje gevonden.