FC Trias Vrouwen 1. Foto: PR FC Trias

Veelbelovende competitiestart FC Trias Vrouwen 1

WINTERSWIJK - Met een sterk gewijzigd team is FC Trias Vrouwen 1 de competitie gestart in de tweede klasse. De nieuwe trainer coach, Dennis Kitaman, wacht een uitdaging.

De jonge formatie kent een gemiddelde leeftijd van 17 jaar en moet het gebrek aan routine en fysieke kracht compenseren met snel en behendig spel. De competitiestart was pittig. In de eerste twee wedstrijden stonden direct twee subtoppers van de afgelopen jaren tegenover de blauwhemden, SDOUC uit Ulft en Longa’30 uit Lichtenvoorde.
In de eerste wedstrijd tegen SDOUC was er een licht overwicht voor Trias. Doordat kansen niet werden verzilverd werd het uiteindelijk 1-1.

Zondag 7 oktober was Longa’30 de opponent. Trias begon scherp en strijdlustig. Dit resulteerde in een aantal kansen. Ook nu bleek het maken van doelpunten lastig. Longa ging beter om met de geboden kansen. Uit een afgeslagen corner belandde de bal precies voor de voeten van een Longa-speelster. Deze wist er wel raad mee en schoot de bal binnen (0-1). Direct daarna hetzelfde spelbeeld. Trias had een overwicht en creëerde kansen. Maar opnieuw wilde het scoren niet lukken. In de tweede helft kwam Longa beter in de wedstrijd en kreeg een aantal grote kansen om de voorsprong uit te breiden. Trias hield stand en knokte voor wat het waard was. De laatste 20 minuten was Trias weer iets sterker. Ook nu kreeg het weer een aantal kansen op de gelijkmaker. Uiteindelijk kwam de terechte gelijkmaker op het bord. En wat voor één. Bente Antonisse schoot een cornerbal hard voor het doel. De bal draaide met een licht curve over alles en iedereen bij de tweede paal binnen (1-1). Dit was tevens de eindstand. Trainer Dennis Kitaman toonde zich tevreden over het vertoonde spel.