Training 'Voluit Leven' voor mantelzorgers

REGIO - Op woensdag 31 oktober start de training Voluit Leven bij het Borchuus in Varsseveld. De bijeenkomst wordt georganiseerd door VIT-hulp bij mantelzorg en is speciaal bedoeld voor mantelzorgers uit de regio.

Na deze training kan iedere mantelzorger situaties (h)erkennen en aanvaarden waar hij of zij geen invloed op heeft. De mantelzorger weet wat hij echt belangrijk vindt en gaat leven naar die waarden. Men gaat de eigen gevoelens meer accepteren. Deze training kan helpen om op een andere manier met 'lastige' gevoelens om te gaan en meer ruimte te creƫren.
Zorgen voor een naaste kan gevoelens van onmacht, spanning, verdriet, angst en onzekerheid geven. Het komt voor dat gevoelens weggedrukt of ontkent worden of iemand op een andere manier belemmeren in zijn functioneren. Wetenschappelijk onderzoek laat echter zien dat deze houding ons psychisch leed juist kan versterken en ons steeds minder flexibel maakt. De training 'Voluit leven' is gebaseerd op de Acceptance and Commitment Therapy (ACT).
Het gaat om een training van vier bijeenkomsten, die duren van 10.00 tot 12.00 uur. De data zijn de woensdagen 31 oktober, 7 november, 14 november en 21 november. Aanmelden of meer informatie vragen kan via info@vithulpbijmantelzorg.nl of tel. (0544) 82 00 00. De bijeenkomst is gratis toegankelijk voor mantelzorgers uit de regio.