Gespreksgroep voor ex-mantelzorgers

REGIO - Op 31 oktober start VIT-hulp bij mantelzorg een nieuwe gespreksgroep voor mensen die na een periode van langdurige zorg hun partner zijn verloren. Deze gespreksgroep zal minimaal vier keer bij elkaar komen om te praten over wat er gebeurt als de zorg plotseling wegvalt.

Het overlijden van een partner is, behalve een groot verlies, ook een afsluiting van een periode van vaak intensieve zorg. Ineens valt alles weg en is er voor degene die achterblijft veel te verwerken. Niet alleen is er het verlies van de partner, maar ook de zorg valt weg.
De aandacht en ondersteuning voor de mantelzorger die iemand was, eindigt nogal abrupt. Daarom start VIT met deze gespreksgroep. Gespreksleider is Taliet van der Neut, voormalig maatschappelijk werker en tevens ervaringsdeskundige. Belangstellenden voor deze gespreksgroep worden door haar benaderd voor een kennismaking, waarbij wordt overlegd of deelname aan deze groep geschikt is. De bijeenkomsten worden gehouden bij VIT-hulp bij mantelzorg, Varsseveldseweg 5 in Lichtenvoorde. Ze vinden plaats op de woensdagochtend van 9.30 en 12.00 uur en wel op 31 oktober, 14 en 28 november en 12 december. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.
Wie belangstelling voor deze gespreksgroep heeft, kan zich aanmelden bij VIT, tel. (0544) 82 00 00, elke werkdag tussen 9.00 en 15.00 uur of via mail: info@vithulpbijmantelzorg.nl met vermelding van naam, adres en telefoonnummer. Ook voor meer informatie kan iedereen daar terecht.


Korenburgerveen in herfstrust

WINTERSWIJK - Op zondag 21 oktober kan de natuurliefhebber mee op een herfstwandeling door het Korenburgerveen. Al wandelend ervaart men hoe prachtig en mystiek het veen is in deze tijd van het jaar. Het kwetsbare natuurgebied is normaal gesproken niet toegankelijk, maar deze middag met de gids kan men er van genieten. De wandeling start om 14 uur en duurt ongeveer twee uur. Kosten voor deelname bedragen vijf euro voor leden en acht euro voor niet-leden van natuurmonumenten. Tickets zijn alleen vooraf te koop via www.natuurmonumenten.nl.

Wie in de herfst het Korenburgerveen in gaat, moet bereid zijn de elementen te trotseren. Het kan prachtig nazomerweer zijn, maar wanneer het koud en winderig is, is het in het open veengebied al snel guur. De bodem van het veen is gegarandeerd nat en er zijn stukken pad waar men alleen wadend doorheen kan. Stevig op de benen staan is dan ook een vereiste bij deze tocht. Daarentegen wordt men beloond met de bijzondere sfeer van het veen in de herfst. Uitgebloeide bloemen staan bij het juiste licht nog steeds te pronken en de kleurschakeringen in dit jaargetijde zijn verrassend. En wie weet krijgt men bijzondere trekvogels in het vizier van uw verrekijker, zoals de klapekster. Deze wandeling is alleen geschikt voor fitte volwassenen die goed ter been zijn.