Oefenen met de schuiftrompet. Foto: PR
Oefenen met de schuiftrompet. Foto: PR Foto:

Retteketet-pret bij KWOV

WINTERSWIJK - De Koninklijke Winterswijksche Orkest Vereeniging (Kon. WOV) is weer van start gegaan met het Retteketet-project.

Door uit te proberen krijgen kinderen antwoord op vragen als 'Vind ik muziek maken leuk?' en 'Welk instrument past bij mij?'. Middels het Retteketet-project laat de KWOV kinderen kennis maken met muziek. In deel 1 van Retteketet maken de kinderen in een periode van drie weken kennis met de hout-instrumenten, de koper-instrumenten en het slagwerk. Vervolgens maken ze een keuze welk instrument ze het leukst vinden en waar ze graag een aantal lessen in willen volgen. In deel twee krijgen ze vijf weken les op het gekozen instrument. Het project wordt afgesloten met een concertje.
De lessen worden gegeven op woensdagmiddag van 12.30 tot 13.30 uur. De kosten zijn 45 euro. Retteketet-pret wordt gegeven op de St. Jozef en de OBS Stegeman.
Leerlingen van andere scholen die ook graag deel willen nemen aan het project, kunnen contact opnemen met de KWOV via info@kwov.nl. Opgeven is mogelijk tot en met 19 oktober.