Rudi Joling in actie. Foto: PR
Rudi Joling in actie. Foto: PR Foto:

Derde team 't Pluumke '67 niet in vorm tegen Grol 1

WINTERSWIJK - Het derde en vierde team van 't Pluumke '67 uit Winterswijk kwamen op woensdag 26 september niet blij terug uit Groenlo. De badmintonners van het vierde speelden spannende wedstrijden maar gingen met 5-3 ten onder. Bij team 3 was het nog dramatischer: met 7-1 werd van Grol 1 verloren.

Eerste heer Ronnie Steijlen had een enorme offday met een dramatische servicedepressie in zijn heren enkel. Hij verloor dan ook kansloos,. Ook Rudi Joling verloor zijn partij, ondanks een sterk begin in zijn eerste set. Eerste dame Geertje Tonnaer hield de Winterswijkse eer hoog: zij ging als een speer tegen haar tegenstandster en won met overtuiging haar enkel. Erenda Kruisselbrink kon het helaas niet bolwerken in haar partij en verloor in 2 sets.
Het herendubbel van Rudi en Ronnie begon voortvarend maar werd toch verloren in een spannende driesetter. De damesdubbel van Geertje en Erenda verliep minder soepel en werd ook verloren evenals de beide mixpartijen zodat de eindstand een 7-1 verlies voor 't Pluumke'67 3 te zien gaf.
De overige uitslagen zijn: 't Pluumke '67 1 - Poona 1 5-3 en Icarus 1 - 't Pluumke '67 2 5-3.


WR&PC-leden scoren op eigen terrein

WINTERSWIJK - Afgelopen weekend vond er een dressuurwedstrijd plaats bij de manege van de WR&PC. Een aantal prijzen mocht binnen de vereniging blijven.

Melissa Valken reed met Felony in de klasse Z2 bij de paarden en scoorde 213,5 en 217 punten. Dat was voldoende voor een eerste en derde prijs.
Natasja Meinen kwam uit in de klasse M2 met haar paard Elona. Zij haalden een vierde prijs met 197 punten.
Anouk Siebelink startte de motor van Gillmore en behaalde in de klasse M1 191,5 punten en een vierde prijs.
Chelsea Hogeslag reed met Presley E. the King een rondje in de M1/M2 dressuur en behaalde een mooie tweede plaats met 199,5 punten.
Marly Aarnink kwam met twee paarden aan start. Ze reed met Infinity in de klasse L1 en behaalde daar een eerste en tweede prijs met respectievelijk 203 en 195 punten. Met Pablo reed ze in de klasse M2 mee en dat was goed voor nog een eerste prijs met 197,5 punten.
Shelby Groothuis kwam aan de start met Dien. Zij streden mee voor een prijs in de klasse L1. Dat loonde zich; ze ging naar huis met een tweede prijs en 192,5 punten.
Fabiƫnne Buunk ging met Hope Linda Loo naar het terrein aan de Steengroeveweg en wist daar twee eerste prijzen te behalen in de klasse BB met 186 en 195,5 punten.
Hilde van Eerden reed eveneens een rondje dressuur in Winterswijk en dat deed ze in de klasse L2 met het paard Heaven. Dat deze combinatie goed is voor hemelse proeven is gebleken; ze mochten twee tweede prijzen mee naar huis nemen. Dat Hilde nog steeds mee kan komen in de SGW sport is deze week ook weer bevestigd; ze reed met Gentle Touch naar een tweede plaats in de klasse L. Deze wedstrijd werd gehouden in Gelselaar.
Egbert Wiechers kwam afgelopen weken met zijn paard Endrik in het Z2 aan start in Vorden, Westervoort en Haaksbergen. In Haaksbergen reed hij goed genoeg voor een eerste plaats met 68,53%. In Westervoort deed hij hetzelfde; hij scoorde daar 63,53% en ging eveneens met een eerste prijs naar huis. In Vorden moest hij met een rang lager genoegen nemen; daar ging hij met een mooie tweede prijs naar huis.
Tessa Delger zadelde haar pony's op in Almelo. Tessa gaat zelden op pad om zonder prijzen thuis te komen, dus dat deed ze dit weekend weer. Met Poppings Annabell reed ze in de klasse M2. Ze scoorde 183 en 195 punten en dat was voldoende voor twee eerste prijzen. Met haar pony Golden Elvis kwam ze uit in de klasse Z1. Daar behaalden ze een vijfde prijs.
Anne Berg reed een rondje dressuur in de klasse Z1 en deed dat in Ermelo waar een wedstrijd georganiseerd was speciaal voor het New Forest ras. Ze ontving hier een certificaat Predicaat Prestatiepony van het Nederlands New Forest Pony Stamboek.


Goed dressuurweekend

WINTERSWIJK - Dit weekend verscheen Anke Wiggers voor het eerst op concours met Davinci te Steenderen. Ze maakte haar debuut in de klasse M-1 met 181 punten en een tweede prijs. Ook Jennifer Udo maakte haar debuut met Eefje in de klasse L-1 met 187 punten en een eerste prijs. Merel Bentsink kwam uit in de klasse B met Golden Ladyt en heeft twee nette proeven gereden en veel vooruitgang laten zien. Marlie van Arkel maakte ook haar debuut in de bixie A-klasse en ging met twee keer een eerste prijs naar huis.