Handbal. Foto PR
Handbal. Foto PR HCW

E2-jeugd HCW veelbelovend

WINTERSWIJK - De allereerste echte competitiewedstrijd voor een nieuw team van handbalvereniging Winterswijk. Vorig jaar waren ze nog F-Jeugd, nu een E-Jeugd team dat op groot veld moet spelen. Maar wat deden ze dat zondag goed tegen HV Grol. Met een eindstand van 4-2, ook al doet die er officieel niet toe.

Twee weken geleden hadden de spelers een spelvisie-toernooi en werden hen voor het eerst de nieuwe spelregels uitgelegd. En nu stond voor de competitie HV Grol tegenover ze in het veld. Met één wissel startte de wedstrijd om 11.00 uur. HCW had bal uit, dus moest gelijk gaan verdedigen. Deze verdediging stond goed: iedereen had een tegenstander en probeerde daar zo goed mogelijk bij te blijven. Fabiënne stond eerste helft te keepen en hield veel ballen tegen.
Daarna kon HCW weer in de aanval gaan. Een goed samenspel, waar de teamleden goed vrijliepen en er paar keer goed op doel werd gegooid. Helaas stonden de spelers niet altijd goed voor de cirkel en werden niet alle doelpunten geteld, maar daar wordt nog aan gewerkt. In de tweede helft bleef de verdediging wederom goed dicht en waren er zelfs een paar mooie break-outs.
De overige uitslagen van het afgelopen weekend zijn:
HCL Loo/Groessen - HCW E1 Jeugd 10 – 9; HCW C-Meiden - HV Quintus 18-10; Erix HC1 - HCW C-Jongens 27-21; Quintus HB1 - HCW B-Jongens 34-24; HCW Dames 1 - DHV DS1 19-12; Langeveen HS1 – HCW Heren 1 14-13.