Four Saxy Reeds. Foto: PR
Four Saxy Reeds. Foto: PR

Klezmer en sax in de sjoel

WINTERSWIJK - Het kleine podium van de sjoel in Winterswijk wordt vaak gebruikt voor lezingen, maar is ook uitstekend geschikt voor muzikanten. Dat wordt zondagmiddag 14 oktober bewezen door 'Four Saxy Reeds' – vier saxofonisten met een uiteenlopend repertoire.

De ervaren muzikanten kennen elkaar van het Eibergse harmonieorkest Excelsior. Hun muzikale ervaring varieert van tien tot en met vijftig jaar. Sinds dit jaar treedt het kwartet op onder de naam 'Four Saxy Reeds'. Ze stonden onder meer op het podium in Wageningen. Dit najaar zijn er ook verschillende concerten gepland, zoals een samenwerking met het vocaal ensemble Ladies Mix. Het kwartet bestaat uit Gijs te Velthuis (sopraan), Hannah Wessels (alt), Tim Meulenbeld (tenor) en Theo Elzinga (bariton). Ze spelen gepassioneerd samen en willen ook gewoon 'lekkere' muziek maken en dat aan anderen laten horen. Four Saxy Reeds hoopt in de toekomst nog vaak op mooie plekken, zoals deze bijzondere synagoge, te kunnen spelen.

Op zondag 14 oktober staat Four Saxy Reeds op het podium van de synagoge aan de Spoorstraat. Hun muzikale aanbod is breed en varieert van klezmer tot jazz. Op het programma staat bijvoorbeeld een deel uit de bekende Fiddler on the Roof-medley, maar ook stukken van bandoneonspeler en tangokoning Astor Piazolla en de componisten Edvard Grieg en Dmitri Sjostakovitsj.
Het concert van Four Saxy Reeds begint om 15 uur in de synagoge, Spoorstraat 32 in Winterswijk.
Kaarten zijn vooraf voor 8 euro te koop bij boekhandel Kramer, Wooldstraat, Winterswijk en aan de kassa bij de synagoge.


www.synagogewinterswijk.nl