Monique Stevens van Monere. Foto: Lydia ter Welle
Monique Stevens van Monere. Foto: Lydia ter Welle Foto:

Monique Stevens: 'Monere loopt super'

WINTERSWIJK - Een jaar nadat Monique Stevens met haar zaak Monere Bloemdecoraties begon, aan de Kloetenseweg in Winterswijk, is ze nog even enthousiast en gedreven. "Het gaat super! Echt fijn om te merken dat de manier waarop ik werk zo aanslaat", zegt ze, ondertussen druk bezig in haar zaak.

Monique werkt in haar zaak uitsluitend met verse bloemen, die op donderdag van de kwekers en de veiling komen. Alle stelen zijn los verkrijgbaar, want ze houdt ervan om haar klanten de mogelijkheid te bieden hun eigen boeket samen te stellen, en adviseert graag daarbij. "Ik kies voor goede kwaliteit, en heb altijd bijzondere bloemen, zoals de bijzonder gekleurde VIP-rozen. Maar het is ook: op = op. Mensen met speciale wensen voor een bloemstuk of boeket adviseer ik daarom altijd om even te bellen. Dan kan ik zorgen dat ik het gewenste op voorraad heb", zegt Monique. Ze maakt alle mogelijke bloemenarrangementen naar wens van haar klanten, of dat nu gaat om rouw- of trouwboeketten, ander speciaal bloemwerk of een feestelijk bloemendiadeem of corsages voor speciale gelegenheden.
Monere is open op donderdag van 12.00 tot 17.00 uur, op vrijdag en zaterdag van 9.00 uur tot 17.00 uur, en op maandag houdt Monique haar wekelijks van 09.00 tot 13.00 uur haar 'flowersale'. "Dan verkoop ik de snijbloemen die ik nog heb staan tegen aantrekkelijke prijzen." Ondanks die beperkt lijkende openingstijden kan iedereen toch zeven dagen per week terecht bij Monere. "Wie opeens bloemen nodig heeft, kan bellen met. 06-81419911 en zijn bestelling doorgeven. Ik reageer dan zo snel mogelijk."

Monique verzorgt ook workshops. Dat kan in haar zaak, maar desgewenst ook bij iemand thuis. "Voor groepen vanaf zes personen kom ik de workshop geven op de gewenste locatie. Natuurlijk is ook het soort bloemstuk dat gemaakt wordt, in overleg te bepalen, net als de kleuren. Tegen de feestmaand december verzorg ik ook workshops die passen in de sfeer van advent en kerst. Ik geef graag informatie over de mogelijkheden. Bel of kom eens langs in de winkel!", nodigt ze uit. Naast de verse snijbloemen is in de winkel ook een ruim aanbod aan kaarsen voor speciale gelegenheden te koop, zoals voor huwelijk of doop, en allerlei accessoires, verwant aan bloemen en planten. Ook verkoopt Monere sierplanten. Haar specialiteit is het verzorgen van bloemen voor uitvaarten. "Ik vind het fijn om iets speciaals te maken van de bloemen voor een overleden dierbare. Door goed te luisteren, kan ik iets extra moois ervan maken, en zo bijdragen aan een goed rouwproces. Ik werk samen met uitvaartorganisaties, en kan dus ook zorgen dat de bloemen er steeds verzorgd bij staan."
Op zaterdag 15 december staat Monere Bloemdecoraties op de kerstmarkt bij De Gulle Smid aan de Mr. ten Houtenlaan.
Wie meer informatie wil, magaltijd bellen met 06-81419911, langskomen in de winkel, of mailen naar info@monere.nu.