Eg Waaijman en Lisanne Halleriet voor de Oude Calixtus waar het Heartbeat Concert plaatsvindt. Foto: Lydia ter Welle
Eg Waaijman en Lisanne Halleriet voor de Oude Calixtus waar het Heartbeat Concert plaatsvindt. Foto: Lydia ter Welle Foto:

Opnieuw Heartbeat Concert in Oude Calixtus

GROENLO - De Oude Calixtus is op zaterdag 13 oktober voor de tweede keer het decor van een Heartbeat Concert. Het programma wordt verzorgd door de regionaal bekende Maartje Waanders, de jonge talenten Eamon & Beer en door de steeds populairdere Davina Michelle.

Door Lydia ter Welle

De Heartbeat Concertserie, die zowel in Winterswijk als in Groenlo plaatsvindt, is een initiatief van Eg Waaijman. Hij vertelt: "Het begon toen ik bij een concert van Trijntje Oosterhuis in de Catharinakerk in Doetinchem was. Zo prachtig, die mooie muziek in die sfeervolle setting. Toen dacht ik: dat wil ik ook in Winterswijk: regionaal talent in het voorpogramma, en dan een grote naam. Met een groep enthousiastelingen hebben we toen eerst een concert, met ondere ander Maan, in de Jacobskerk in Winterswijk, opgezet en in vervolg daarop dit voorjaar ook in de Oude Calixtus. Dit is een zo mooie locatie, dat we zeker weten dat het een weer een succes gaat worden."
Op 13 oktober begint het programma met een optreden van Maartje (Waanders) & Dennis (Weelink). Dit duo heeft zijn sporen al verdiend in de regio, met een mooi repertoire van luisterliedjes, jazz- en popsongs. Daarna is het de beurt aan Eamon (te Voortwis) & Beer (Swildens), op piano en viool. De twee jongelingen speelden al langer bij elkaar in het voetbalelftal, wisten wel van elkaar dat ze muziek maakten, maar volgden heel verschillende muzikale wegen. Pas zo'n anderhalf jaar maken ze samen muziek, en dat levert verrassende resultaten op.

Rijzende ster Davina Michelle de hoofdact

Na een pauze betreedt Davina Michelle, de hoofdact, het podium. Lisanne Halleriet, die de Heartbeat-concerten aan elkaar praat, is enthousiast over deze opkomende ster, bekend van grote tv-shows, die intussen ook al in de VS furore maakt. "Ze heeft zo'n prachtige stem, met zo'n lekker randje erop, dat pakt je gewoon. Ze zingt nummers in een prachtige combinatie van pop en soul. Een echte aanrader. Binnenkort gaat ze weer naar de VS om daar samen met Native te schrijven aan eigen nummers. Maar eerst komt ze bij ons in de Calixtus zingen!" De organisatoren beloven een prachtig en sfeervol aangeklede Calixtus, met professioneel licht en geluid, zodat alle randvoorwaarden voor een prachtige muzikale avond gewaarborgd zijn.
Het Heartbeat Concert in de Oude Calixtus in Groenlo begint om 20.00 uur, de inloop is vanaf 19.30 uur. Kaarten zijn te koop via heartbeatconcert.nl.

Davina Michelle. Foto: Foto: Cahaya Productions