Een beeld van een voorstelling in het Steengroeve Theater. Foto: PR
Een beeld van een voorstelling in het Steengroeve Theater. Foto: PR

Start kaartverkoop Die Zauberflöte in Steengroeve

WINTERSWIJK - Op vrijdag 28 september om 10.00 uur start de kaartverkoop voor Die Zauberflöte in het Winterswijkse Steengroevetheater. Deze groots opgezette productie met medewerking van honderden regionale artiesten, is te zien op dinsdag 6, woensdag 7, vrijdag 9 en zaterdag 10 augustus.

Het Steengroevetheater nodigt iedereen uit om, dertig jaar na de eerste opvoering van Die Zauberflöte door de Juniorkamer in de groeve, (opnieuw) te genieten van dit meesterwerk van Mozart. Deze keer in een gloednieuwe, Nederlandse versie.

Magisch meesterwerk voor iedereen
Voorzitter Dirk Willink: "Met deze bewerking van Die Zauberflöte voor het Steengroevetheater respecteren we uiteraard het origineel. We maken echter wel gebruik van de mogelijkheden van nu. Hiermee bewijst deze opera zich straks opnieuw als spectaculair singspiel voor zowel kenners als leken."
Willink geeft aan dat in deze variant de meest verrassende muzikale opvattingen van het origineel voorbijkomen, uitgevoerd door een groots symfonieorkest. "Dat maakt dat deze, speciaal voor De Steengroeve geschreven bewerking, zich ontpopt tot een magisch meesterwerk voor iedereen", aldus Willink.

De voorstelling van dertig jaar geleden in de 'Staatsbosbeheer-groeve' was de aanzet voor de start van het Steengroeve Theater Winterswijk dat alweer haar achtste editie kent in 2019.

Kaartverkoop
Toegangskaarten voor Die Zauberflöte zijn te koop via Theater De Storm. Dit kan 24 uur per dag via www.theaterdestorm.nl/steengroeve of bij de theaterkassa (dinsdag tot en met vrijdag tussen 10.00 en 13.00 uur), tel. 0543-519285.

De voorstellingen zijn op dinsdag 6, woensdag 7, vrijdag 9 en zaterdag 10 augustus, alle avonden vanaf 20.30 uur.