Foto: PR
Foto: PR Foto:

'Leefstijl'-running op 't Mentink

WINTERSWIJK - Bewegen is gezond voor lijf en leden, zo blijkt telkens weer uit onderzoek. Goed voor brein, conditie, cholesterol, rust in je hoofd, etc. Verantwoord hardlopen is één van de meest efficiënte manieren om aan dit doel te werken. De kans op blessures is aanzienlijk kleiner bij 'leefstijl'-running, want hier gaat het niet om zo snel en hard mogelijk te lopen, maar lekker hardlopen als onderdeel van een gezond en prettig leven.

Henk Mengers, looptrainer en coach van 'de Zandloper', geeft een cursus, waarin hij de deelnemers in tien weken deze gezondhoudende hardlooptechniek kan aanleren. Wie daar meer over wil weten kan daarvoor op vrijdag 5 oktober om 10.30 uur terecht bij gastgalerij Ankomm'n. Wie in hardloop-outfit komt kan zijn manier van lopen door Henk laten analyseren. Wie uiteindelijk aan de cursus deelneemt gaat op vrijdagmorgens onder deskundige leiding hardlopen in een prachtig natuurgebied, waarbij een sportief doel gecombineerd wordt met gezelligheid. Mogelijk is er een gezamenlijke kinderoppas te organiseren voor tijdens het lopen.
Gastgalerij Ankomm'n ligt aan de Mentinkweg 5 in Winterswijk-Corle. Meer informatie bij Hans Hendriks van Ankomm'n, tel. 06-16592571.