Leden WR&PC zorgen voor volle prijzenkast

WINTERSWIJK - Een aantal leden van de WR&PC is weer actief geweest op diverse wedstrijden in Gelderland. En ze zijn niet voor niets op pad gegaan; de prijzenkasten zijn weer goed aangevuld.

In Neede werd de Bollert Brons-wedstrijd voor de zestigste keer georganiseerd. De Bollert Brons is een samengestelde wedstrijd (SGW); dit betekent dat de ruiters moeten dressuren, springen en crossen. Dit gebeurt in het natuurgebied 'De Bollert', midden in de bossen tussen Gelselaar, Geesteren en Neede en wordt georganiseerd door de Pasruiters uit Neede.
Chelsea Hogeslag kwam hier aan start met Presley E. the King in de klasse B. Ze behaalde hier een zevende prijs met 22.8 punten als einduitslag. Chelsea moest een aantal strafpunten incasseren omdat ze te snel door de cross was gegaan.
Marloes Schieven reed een dag later op hetzelfde terrein in de klasse B een rondje met Fame, de merrie die net van zwangerschapsverlof terug keerde. Ook zij gingen met een zevende prijs naar huis.
Melissa Valken reed met Felony mee in de klasse L bij de paarden. Ze behaalden 214 punten in de dressuur die haar, met een foutloze cross en acht strafpunten in het springparcours, een derde prijs opleverden.
Lotte Houwers reed ook een SGW en behaalde met Reigershoeve Lars, maar zij reisden af naar Bussloo. Ze ontvingen een vierde prijs van de dertig deelnemers in haar ring.
In Vragender werd een springwedstrijd georganiseerd waar Franne Wolterink met Dino Gomell naar toe ging voor een rondje B progressief springen. Ze reden samen naar een mooie, derde plaats.
Anne Berg reed eveneens naar Vragender voor het springen in de klasse B. Zij reden ook een goede ronde met 70,5 punten voor stijl wat hen tevens een derde prijs opleverde.
Tessa Delger was met drie pony's actief op de wedstrijden. De wedstrijd in Vragender pakte uit met een tweede prijs in het B springen met Cindi. Ze kreeg 70 punten voor stijl. Met haar andere pony's reed ze naar Westervoort voor een rondje dressuur in de klasse M2 met Poppings Annabell en in de klasse M1 met Odonkor S.. In de M2 mocht ze de hoogste plaats op het ereschavot betreden met 185,5 punten. In de klasse M1 was dit eveneens haar podiumplaats met 199 punten.
Anouk Siebelink ging naar Hengelo GLD voor een dressuurwedstrijd in de klasse M1 met Gillmore. Ze behaalden hier twee keer een eerste prijs met 191,5 en 192 punten.


Uitglijder Gonemo bij seizoensstart

WINTERSWIJK - De zaalvoetballers van Gonemo zijn het nieuwe seizoen in de Hoofdklasse G in mineur gestart. Tegen de gedreven reserves van SK Turkuaz werd in Doetinchem met 4-2 verloren.

De selectie van Gonemo-coach Jozua Johannis kon de hooggespannen verwachtingen bij de seizoensouverture niet waarmaken. Reeds bij rust keek Gonemo tegen een 2-0 achterstand aan. De Winterswijkers hadden moeite om in het ritme te komen.
In de tweede helft moest Gonemo vol aan de bak. Een beheerste schuiver van Michel Overbeek betekende de aansluiting. Echter niet consequent terug verdedigen werd direct door Turkuaz afgestraft en de marge van twee treffers werd weer hersteld, 3-1.
In de slotfase kwam Gonemo via Antoine Pariente nog wel dichterbij, 3-2. Gonemo probeerde de gelijkmaker te forceren, maar in plaats daarvan incasseerde het de 4-2.


Interne damstrijd van start

WINTERSWIJK - De strijd binnen de Winterswijkse Dam Vereniging is weer begonnen. Op woensdag 12 september startten drie van de vier interne competities: het clubkampioenschap, de ratingcompetitie en de 30 minutencompetitie. Later in het seizoen volgen ook nog de wedstrijden om de BijHillen-cup.

Met vier verschillende winnaars waren de prijzen afgelopen seizoen mooi verdeeld. Voor het clubkampioenschap blijft echter de vraag wie de hegemonie van Erik ten Hagen kan doorbreken. Dertien spelers proberen hem van zijn troon te stoten. Naast de titel strijden de veertien deelnemers om een vaste plek in één van de twee bondscompetitieteams.
Wim Bennink kende een goede start door kort na de opening Gerwin Doornink te verrassen met een damcombinatie. Dit leverde twee schijven voorsprong op wat Wim geroutineerd naar winst uitspeelde (2-0). Frank ten Hagen startte met een overwinning op John van Laarhoven. Wim Klaassen speelde een sterke partij en bracht Zeeg Jongkoen daarmee in de problemen, maar in de eindfase werd remise overeengekomen (1-1).
De langste partij van de avond ging tussen Jan Elgershuizen en Wim Sonderen. Elgershuizen leek in het middenspel zijn kansen te vergooien, maar door goed rekenwerk sleepte hij er toch nog een remise uit (1-1).

Ratingcompetitie
De competitie met de meeste kanshebbers is de ratingcompetitie. Alle spelers hebben een damrating, waardoor er uitgerekend kan worden hoeveel punten je gemiddeld genomen tegen een bepaalde tegenstander dient te behalen. Het verschil tussen het verwachte en werkelijke resultaat telt mee voor deze competitie. Paul Hageman liet zich verrassen door Augustin Saouadogo. De zege bracht hem op een score van 0,45, meer dan verwacht. Aangezien de wedstrijden van de clubcompetitie ook meetellen voor de ratingcompetitie is het echter niet Augustin, maar Wim Bennink die bovenaan staat met een score van + 0,55.

30 minuten competitie
Als opvulling is er ook nog de 30 minutencompetitie. Dit is er onder meer voor als er een oneven aantal aanwezig is. Hier vielen de volgende uitslagen te noteren: Erik Oonk – Erik ten Hagen (1-1), Thomas Esselink – Augustin Saouadogo (2-0), Erik Oonk – Thomas Esselink (0-2).