Omgaan met mensen met depressie

ACHTERHOEK - Op dinsdagavond 9 oktober houdt VIT-hulp bij mantelzorg een themabijeenkomst bij De Mattelier in Groenlo over het omgaan met een depressie bij je naaste. Deze avond is gratis toegankelijk voor alle mensen in de regio die een naaste (partner, ouder, vriend, familielid) hebben met een depressie en begint om 19.30 uur.

Tijdens deze avond zal Henriëtte Doornenbal, preventiefunctionaris GGNet Oost Achterhoek, informatie, tips en handvatten geven voor het omgaan met je naaste met een depressie. Wie meer wil weten over deze bijeenkomst of wie zich wil aanmelden, kan kan telefonisch contact zoeken met VIT op werkdagen tussen 9.00 en 15.00 uur via 0544-82 00 00 of mailen naar info@vithulpbijmantelzorg.nl. De bijeenkomst is gratis toegankelijk.


Mantelzorgcafé

WINTERSWIJK - Op donderdagmiddag 20 september is er weer een bijeenkomst van het Mantelzorgcafé. Mantelzorgers kunnen elkaar elkaar ontmoeten bij Hertog Karel van Gelre, Markt 25 in Winterswijk van 14.00 tot 15.30 uur.

Mantelzorgers zijn van harte welkom in het Mantelzorgcafé, georganiseerd door VIT-hulp bij mantelzorg. De mantelzorgconsulent is de gastvrouw. Iedere maand kan men terecht bij het Mantelzorgcafé. Op donderdagmiddag 20 september, 18 oktober, 22 november en 20 december bij Hertog Karel van Gelre, Markt 25 in Winterswijk van 14.00 tot 15.30 uur. Opgave hiervoor is niet nodig.


www.vithulpbijmantelzorg.nl


Duurzame Huizenroute populair

ACHTERHOEK - Praktische tips en ervaringen van buurtgenoten over mogelijkheden om in huis energie te besparen. Dat spreekt veel Achterhoekers aan, zo blijkt uit de populariteit van de Achterhoekse Duurzame Huizenroute. Dit jaar wordt de zesde editie gehouden op zaterdag 3 november. De organisatie zoekt daarvoor mensen met een energiezuinige woning, boerderij, schuur, kantoor, park of ander object die hun deuren op 3 november willen openstellen.

Mensen die ook hun deuren willen open zetten op 3 november kunnen zich melden via www.verduursaamenergieloket.nl.