De ondernemers die samen De Tuber Medisch Centrum vormgeven. Foto: Sandra Kingma
De ondernemers die samen De Tuber Medisch Centrum vormgeven. Foto: Sandra Kingma Foto:

De Tuber Medisch Centrum opent haar deuren

Alles op het gebied van benen en voeten onder één dak

Door Kyra Broshuis

WINTERSWIJK- Het pand aan het Beatrixpark 24 heeft een complete metamorfose ondergaan. Waar eerst een grote open ruimte was, zijn nu verschillende ruimtes ingericht met een fraaie en sfeervol ingerichte gezamenlijke ontvangstruimte. De Tuber Medisch Centurm is klaar voor gebruik en initiatiefnemer Corinne Trip is trots op het resultaat.

Intensieve samenwerking
"De plannen lagen er al langer en het is fantastisch dat we vanaf nu echt operationeel zijn", vertelt ze tijdens de rondleiding. Zelf startte ze jaren geleden op een slaapkamer in haar woning. "Daarna ben ik met mijn praktijk Lavande Huidverzorging en Medisch Pedicure verhuisd naar de garage en vervolgens heb ik een pand gehuurd op 't Weurden. Daar werkte ik al samen met de podotherapeuten van Voetencentrum Wender." Voetmax orthopedie en Schmidt Medica. Met de realisatie van De Tuber wordt deze samenwerking verder geintensiveerd en betrekkken Wender, Voetmax en Schmidt Medica ook een ruimte in De Tuber.

Zes organisaties in één pand
Naast Lavande, voetencentrum Wender, Voetmax en Schmidt Medica nemen ook Gelria Schoenatelier en Allan Vafi, vaatchirurg hun intrek in het pand. Schmidt Medica is specialist op het gebied van medisch hulpmiddelen en levert onder andere therapeutisch elastische kousen, Voetmax orthopedie levert in hoofdzaak orthopedisch schoeisel. Gelria Schoenatelier biedt een grote collectie schoenen voor voeten met bijzondere eisen. Een andere ruimte wordt ingenomen door vaatchirurg Allan Vafi. Dokter Vafi werkte als algemeen chirurg en vaatchirurg in het SKB en heeft nu zijn eigen praktijk, mooiegezondebenen.nl, gespecialiseerd in cosmetische spataderen en beenklachten. in de praktijk kan men zonder verwijsbrief een afspraak maken voor een microconsult en eventueel aanvullende behandeling (sclerotherapie).

De klant centraal
"We werken allemaal samen voor de klant, die staat hier centraal. Er staan meerdere disciplines om de klant heen. We willen in de toekomst een multidisciplinar spreekuur opzetten. De korte lijnen zijn voor de klant ideaal en daar gaat het ons om", legt Corinne uit. Op dit moment zijn er nog twee ruimtes beschikbaar voor nieuwe collega's . Wie interesse heeft om een behandelkamer te huren kan zich wenden tot Corinne, wij denken zelf aan bv een fysiotherapeut, een dietiste of iemand die in de ouderzorg werkzaam is, maar mocht je denken ik kan ook aanvullend zijn, dan horen we dat graag, contact opnemen kan via de mail, info@detuber.nl of via Corinne 0543-200032

De Tuber is vanaf maandag 3 september geopend. "We werken met twee gastvrouwen en een centrale balie om de klanten te ontvangen".

Open huis op zaterdag 13 oktober
Op 12 oktober is er een open huis voor genodigden en op zaterdag 13 oktober is iedereen van harte welkom om kennis te maken met de professionals van De Tuber. Het centrum is die dag geopend van 11:00 tot 14:00 uur. "We willen iedereen graag kennis laten maken met alle mogelijkheden van De Tuber. Van harte welkom!", besluit Corinne.
De Tuber Medisch Centrum is gevestigd aan het Beatrixpark 24 in Winterswijk.


www.detuber.nl


Achterhoek College van start

ACHTERHOEK - Op dinsdag 11 september gaat alweer de derde editie van het Achterhoek College van start. In een serie van zes colleges maakt men kennis met de Achterhoekse samenleving vanuit historisch, economisch, cultureel en sociologisch perspectief. De colleges zijn bedoeld voor mensen die in de Achterhoek (komen) wonen en werken en die meer inzicht willen krijgen in hun omgeving, uit interesse of om in het werk (bij de overheid, in het onderwijs, de zorg of in het bedrijfsleven) beter te kunnen functioneren. In zes colleges belichten gerenommeerde sprekers verschillende aspecten van de Achterhoek.

Dinsdag 11 september: De Berkel/Een klein riviertje met een grote geschiedenis; spreker: Jaco van Langen, locatie: Ons Huis te Almen. Dinsdag 25 september: De Wildenborch/Het beheer van een landgoed; sprekers: Evert-Kees en Jeanine van de Plassche-Staring, locatie: De Wildenborg te Vorden. Dinsdag 9 oktober: 350 jaar Achterhoek/Maak kennis met twee grote Achterhoekers; sprekers: Arend Heideman en Ben Wagenvoort, locatie: Historisch Museum de Scheper te Eibergen. Dinsdag 23 oktober: De Achterhoek weer mooi/Het kwetsbare coulisselandschap; spreker: André Kaminsky, locatie: Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers te Doetinchem. Dinsdag 6 november:
Palet van verzet/Moedige vrouwen, vroeger en nu; spreker: Dineke Stam, locatie: Nationaal Onderduikmuseum te Aalten. Dinsdag 27 november: Topsport in de Achterhoek/Het maatschappelijk belang van een voetbalclub; spreker: Hans Martijn Ostendorp, locatie: Stadion de Vijverberg te Doetinchem.
De colleges vinden plaats van 19.30 tot circa 21.30 uur (met uitzondering van de colleges op 11 en 25 september, deze vinden plaats van 19.00 tot circa 21.30 uur). De kosten bedragen 200 euro voor het gehele college (inclusief koffie/thee/fris, afsluitende bijeenkomst en certificaat). Er wordt geen restitutie verleend bij het niet volgen van een college. Het Achterhoek College heeft plaats voor maximaal dertig deelnemers. Aanmelden tot 6 september door een e-mail te sturen naar via info@ecal.nu of te bellen naar 0314-787078.
Mocht na sluiting van de inschrijving nog plek zijn, dan kunnen in overleg ook een of meer colleges bezocht worden. De deelnamekosten bedragen in dat geval 40 euro per avond. Uitgebreide informatie over het Achterhoek College, de inhoud van de colleges en de sprekers is te vinden op www.ecal.nu.