Een werk van Jacqueline. Foto: Hans Hendriks
Een werk van Jacqueline. Foto: Hans Hendriks

HIER exposeert bij Ankomm'n

WINTERSWIJK - Bij gastgalerij Ankomm'n exposeren van 8 september tot en met 1 oktober Sonja en Jacqueline hun schilderijen.

Sonja en Jacqueline nemen bij HIER in Winterswijk deel aan de creatieve dagbesteding, wekelijks schilderen zij. Deze dagbesteding, bezig zijn met de eigen creativiteit, brengt hen dichter bij zichzelf en geeft daarmee rust. Sonja schildert van 'binnenuit' zij laat gebeuren, zonder vooropgezet plan. Jacqueline begint met een voorbeeld dat haar aanspreekt en voegt daar haar eigen verzinsels, kleuren en patronen, aan toe.

Bij de exposities die gastgalerij Ankomm'n organiseert staat het stimuleren van het creatieve in de mens, bij de bezoeker en bij de maker, voorop. Het gaat niet in de eerste plaats om zoeken naar kunst met de grote K. Uitgangspunt is dat creativiteit een belangrijk onderdeel is van je menszijn. Daarom was het antwoord op de vraag van de creatief begeleider van HIER of Sonja en Jacqueline bij Ankomm'n mochten exposeren, een volmondig 'ja'. Mogelijk krijgen zij met hun expositie bij Ankomm'n een duwtje in de rug. Ook zijn de gesprekken met de bezoekers stimulerend, is de ervaring. Sonja is de zondagmiddagen 16, 23 en 30 september vanaf 14.00 uur mogelijk ook zelf aanwezig.
Gastgalerij Ankomm'n is te vinden aan de Mentinkweg 5 in Winterswijk-Corle. Ankomm'n is in september geopend van donderdag tot en met maandag van 09.30 tot 17.00 uur, en is het best te bereiken via de Mentinkweg vanaf de Rondweg-West.