Een 'still' uit Foxtrot. Foto: PR
Een 'still' uit Foxtrot. Foto: PR Foto:

Filmhuis Winterswijk vertoont Foxtrot

WINTERSWIJK - Stichting Filmhuis Winterswijk vertoont op dinsdag 11 september de film Foxtrot. De voorstellingen zijn om 18.30 en 21.00 uur in servicetheater Skopein aan de Meddosestraat. Reserveren is gewenst en kan - bij voorkeur - via www.skopein.nl of eventueel via tel. 0543-521515.

In Israël moet iedere 18-jarige in militaire dienst. Geen wonder dat, wanneer één van hen overlijdt tijdens zijn of haar dienstplicht, een geoliede machine in werking treedt om de ouders van de overledene te informeren. Zo ook in de film 'Foxtrot' (van de maker van 'Lebanon'), waar Michael en Dafna te horen krijgen dat hun zoon Jonathan is overleden. Binnen de kortste keren wordt het huis overspoeld door militairen met verdovingsspuit in de aanslag en goed bedoelde adviezen als 'drink elk uur een glas water'.
'Foxtrot' is een drieluik dat eerst het verhaal van de ouders vertelt, daarna het verhaal van Jonathan om tenslotte weer terug te keren bij de ouders. Dat gebeurt zowel meeslepend als (licht) absurdistisch, van messcherp drama naar galgenhumor en van thriller tot bewegend stripverhaal, maar wel steeds met het hart op de juiste plaats.