Schrijfwedstrijd voor Flonkergood

ACHTERHOEK - Jaarlijks wordt in de maand maart de 'Achterhoekse en Liemerse Beukenwaeke' gehouden. Ter gelegenheid daarvan wordt 't boekenweekgeschenk Flonkergood uitgegeven. De organisatie heeft het idee opgevat om in 2019 de bundel samen te stellen met korte verhalen en gedichten over het thema 'Gruwelen en griezelen'. Iedereen die over dit onderwerp zijn of haar verhaal kwijt wil, wordt van harte uitgenodigd om een bijdrage in te sturen. De beste verhalen worden geplaatst in Flonkergood. Als extraatje wordt een aantal auteurs uitgenodigd om hun verhaal voor te dragen tijdens de aftrap van 'Beukenwaeke' op zondag 3 maart 2019 bij Erve Kots in Lievelde.

Gruwelen en griezelen: waar gaan jou de haren van overeind staan, waar word je bang van? De organisatoren zijn benieuwd hoe de schrijvers dit onderwerp in hun verhalen naar voren laten komen. De belangrijkste voorwaarden zijn:
- De verhalen zijn geschreven in één van de Achterhoekse of Liemerse dialecten.
- Elke deelnemer mag maximaal drie verhalen/gedichten insturen.
- De lengte van een verhaal is maximaal 500 woorden. Gedichten max. 32 regels incl. witregels.
- De bijdragen moeten uiterlijk 15 november als word-document en per e-mail worden ingestuurd naar: info@streektaalvrienden.nl.


Kaarten bij zaal De Eendracht Meddo

MEDDO - Maandag 10 september begint de jaarlijkse kaartcompetitie, spelsoort twintigen, bij zaal De Eendracht aan de Geldereschweg 84 in Meddo. De volgende kaartavonden zijn in principe vastgesteld op de tweede maandag van de maand. Na zeven avonden wordt de eindstand opgemaakt, en op een extra avond in april zal de prijsuitreiking plaatsvinden. Er wordt niet gespeeld met een vaste maat. Na afloop van iedere avond zijn er een aantal prijsjes voor de beste kaarters van de avond. Inschrijven kan vanaf 19.15 uur, en de aanvang is om 19.30 uur. Informatie: Geert ten Dolle, 0543-569604/06-19762244.