Flexvrijwilligers en meiden knappen huis en tuin op. Foto: PR Present Winterswijk
Flexvrijwilligers en meiden knappen huis en tuin op. Foto: PR Present Winterswijk

Flexvrijwilligers en meiden knappen huis en tuin op

WINTERSWIJK - De flexvrijwilligers van Present Winterswijk en vier meiden hebben deze zomer een stel geholpen bij het opknappen van hun huis en tuin. Het stel dat begeleiding krijgt vanuit Zozijn had hier zelf niet de mogelijkheden en geld voor. “De uitvoering van het project was geweldig en indrukwekkend. Het enthousiasme van alle vrijwilligers en het respect voor de hulpvragers was zeer bewonderingswaardig. Ze waren dan ook zeer ontroerd en heel erg blij met het resultaat. Dat geeft met recht de burger weer moed”, vertelt de begeleider van Zozijn na afloop.

Het project werd verspreid over drie dagen uitgevoerd. Op de eerste dag gingen de flexvrijwilligers aan de slag met het verwijderen van behang en het sausen van het plafond van de slaapkamer van de bewoners. Vijf dagen later knapten de vier meiden samen met een flexvrijwilliger de tuin op. Het puin kon met hulp van de gemeente worden afgeleverd bij ROVA.

Wie het ook leuk lijkt om zich op deze manier in te zetten, kan bij Present Winterswijk naar de mogelijkheden informeren.


www.presentwinterswijk.nl


Boekjes & Babbels weer van start

REGIO - Boekjes & Babbels gaat na een korte zomeronderbreking in de maand september weer van start. Alle ouders en kinderen zijn weer van harte welkom tijdens dit uurtje. De toegang is gratis.

Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel, vergroot hun woordenschat en draagt bij aan hun interactieve vaardigheden. Maar bovenal bezorgt het hen heel veel plezier!
In elke vestiging van de Bibliotheek Oost-Achterhoek vindt maandelijks 'Boekjes & Babbels' plaats, in Borculo zelfs tweewekelijks. Tijdens dit uurtje wordt er natuurlijk voorgelezen aan baby's/dreumesen/peuters en hun ouders. Maar daarnaast is het een erg leuke gelegenheid om andere ouders te ontmoeten en van gedachten te wisselen over bijvoorbeeld opvoedingszaken, onder het genot van een kopje koffie of thee. En natuurlijk kunnen ouders samen met hun kindje boeken uitzoeken voor thuis.

Tijdens 'Boekjes & Babbels' van de Bibliotheek staat de ene keer een prentenboek in het middelpunt. De andere keer is dat een thema. Op de website van de Bibliotheek (www.oostachterhoek.nl) staat het complete programma. Daarnaast liggen in alle vestigingen boekenleggers, waar het programma eveneens op vermeld staat.


Kledingbank zoekt vrijwilligers

WINTERSWIJK - Kledingbank Winterswijk is op korte termijn op zoek naar een aantal nieuwe vrijwilligers. Zo'n vrijwilligers is praktisch ingesteld en doet iets om anderen te helpen. Wie daarvan houdt, is als vrijwilliger bij de Kledingbank aan het goede adres. Een vrijwilliger werkt één vast dagdeel in de week in een klein team. De vrijwilliger helpt de klanten in de winkel en verzorgt het sorteren van de binnengebrachte kleding.

Daarnaast zoekt de Kledingbank een dagcoördinator voor de vrijdag van circa 9.00 tot 16.30 uur. De dagcoördinator heeft als meewerkend voorman/-vrouw de taak om de vrijwilligers van die dag aan te sturen en te begeleiden. Samen zorgt men ervoor dat klanten die op afspraak komen hun kleding uit kunnen zoeken en dat de binnengebrachte kleding wordt gesorteerd. Wie meer wil weten of zich wil aanmelden, kan contact opnemen met Gerdy Schonewille, tel. 06-23818052 of mail naar info@kledingbankwinterswijk.nl. Op zaterdag 22 september om 10.00 uur wordt vervolgens een kennismakings- en informatieochtend voor belangstellenden gehouden.

Flexvrijwilligers en meiden knappen huis en tuin op
Flexvrijwilligers en meiden knappen huis en tuin op
Flexvrijwilligers en meiden knappen huis en tuin op.
Flexvrijwilligers en meiden knappen huis en tuin op
Flexvrijwilligers en meiden knappen huis en tuin op