Cursus Digisterker in de bieb

WINTERSWIJK - Wie het lastig vindt om met de computer een afspraak te maken bij de gemeente. of om online werk te zoeken bij het UWV, belastingaangifte te doen of om digitaal huur- en zorgtoeslag aan te vragen, is gebaat bij de cursus Digisterker bij de Bibliotheek Oost-Achterhoek. Nieuw is dat deze cursus nu in de avonduren wordt gegeven.

In deze cursus leert men om de weg te vinden op de sites van de overheid. Ook leert men een DigiD aan te vragen en gebruiken. De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten van twee uur en wordt gegeven in de Bibliotheek Winterswijk. De cursus start op dinsdag 18 september, om 19.30 uur. Voor leden van de Bibliotheek Oost-Achterhoek is deze cursus gratis. Niet-leden betalen zestig euro. Lid worden van de Bibliotheek kan al voor 52 euro per jaar. Men kan dan niet alleen de Digisterkercursus volgen, maar ook gebruik maken van alle andere dienstverlening, zoals boeken en tijdschriften lenen, korting op voorstellingen van Theater de Storm. het lenen van e-books en de online cursussen.

Wie zich wil aanmelden of wie vragen heeft, kan informatie vinden op www.oostachterhoek.nl/digisterker. Men kan met vragen ook bellen met het Servicebureau: 088-0062929.


PeGeWe Fietsvierdaagse deelt uit

WINTERSWIJK - In de laatste week van juli werd de PeGeWe fietsvierdaagse gehouden. De opbrengst van deze fietsvierdaagse – zo'n 6750 euro – is dit jaar bestemd voor RTV Slingeland, de Winterswijkse Speeltuin Federatie en de Township Mamelodi Muziekschool in Pretoria. De cheques worden altijd uitgereikt op de officiële afsluiting van de PeGeWe fietsvierdaagse. Die bijeenkomst is op zaterdag 1 september vanaf 14.00 uur bij 't Kreil aan de Dingstraat. Na ontvangst met koffie en/of thee zullen de vertegenwoordigers van RTV Slingeland, de Winterswijkse Speeltuin Federatie en de Township Mamelodi Muziekschool in Pretoria meer vertellen over hun werk en waar zij het geschonken geld aan willen besteden. Sponsoren, vrijwilligers, deelnemers van de fietsvierdaagse en andere betrokkenen zijn van harte welkom op deze middag.


Woolf bij Ankomm'n

WINTERSWIJK - Woolf treedt op zondag 9 september op bij gastgalerij Ankomm'n. Het optreden begint om 15.00 uur en de entree is vrij, maar een gift in de hoge hoed wordt gewaardeerd. Gastgalerij Ankomm'n is te vinden aan de Mentinkweg en is het best te bereiken door die weg in te rijden vanaf de Rondweg West.

Woolf is een vrij nieuwe, driekoppige band bestaande uit Marieke Smit, Mylène Berghs en Ellen Tackenkamp. De muziek van Woolf doet denken aan folk en pop, met hier en daar invloeden uit de jazz, vooral te horen in de spannende akkoorden die de stemmen met elkaar vormen. Na een intensieve periode van schrijven en repeteren is Woolf in december 2016 voor het eerst met haar nieuwe set de planken op gegaan. Inmiddels zijn drie singles verschenen. Met name de kwaliteit van hun samenzang en het hoge niveau van de eigen songs maakt dat je een speld kunt horen vallen tijdens hun optreden.