Een beeld van oude steengroeve, waar vroeger nog wel eens een open dag werd gehouden. Foto: archief Achterhoek Nieuws
Een beeld van oude steengroeve, waar vroeger nog wel eens een open dag werd gehouden. Foto: archief Achterhoek Nieuws

Stemmen op Steengroeve

WINTERSWIJK - Het college van Gedeputeerde Staten heeft vijftien 'aansprekende landschappen' genomineerd voor de Gelderse Prijs voor Ruimtelijke Kwaliteit 2018. Gedeputeerde Josan Meijers zal de prijswinnaars van de vakjury en de publieksjury op 22 november bekend maken tijdens de manifestatie Ruimtelijke Kwaliteit. Het gebied rond de Steengroeve is één van de genomineerden.

De provincie heeft gemeenten, waterschappen en maatschappelijke organisaties op het terrein van natuur, landschap en landbouw en architectuur opgeroepen om een landschap dat een opmerkelijke verandering heeft ondergaan met een nieuwe stijl als resultaat, in te sturen. Dit heeft geresulteerd in 24 inzendingen. Daaruit is de volgende shortlist van genomineerden geselecteerd. Het Steengroevegebied bij Winterswijk is één van de genomineerden.
De vakjury staat onder voorzitterschap van Jan Terlouw.
Voor de Publieksprijs kunnen Gelderlanders van 1 september tot en met 9 november hun stem op één van de vijftien genomineerden uitbrengen via forum Maak Gelderland Mooier (www.gelderland.nl/gprk). De winnaars van de juryprijs en publieksprijs ontvangen een bedrag van 10.000 euro.

Muziek Centraal met jong talent

WINTERSWIJK - Deze zomer worden er in de Jacobskerk te Winterswijk marktconcerten gegeven onder de noemer Muziek Centraal. Elke woensdag is er om 12.00 uur een half uur durend marktconcert. De bespeling heeft het karakter van een inloopconcert, tijdens het concert blijft de kerk open. Na afloop wordt er bij de uitgang gecollecteerd.

Woensdag 29 augustus is het laatste marktconcert van dit seizoen. Dan speelt de 17-jarige Alexander de Bie.
Ook het carillon van de Jacobstoren wordt, net als de rest van het jaar, op woensdag bespeeld. De beiaard kan vanaf 10.30 uur worden beluisterd op en rond de Markt of (bij gunstige wind) vanuit de Notaristuin.