KNNV Paddenstoelen-excursie

WINTERSWIJK - Op zondagmiddag 9 september houdt de afdeling Oost-Achterhoek van de KNNV een zoektocht naar paddenstoelen op Landgoed Kotmans in Miste. De excursie begint om 13.30 uur vanaf De Storm in Winterswijk, of vanaf 14.00 uur van de parkeerplaats bij het landgoed aan de Kotmansweg (alleen bereikbaar per auto vanaf de Heemkamppieperweg) en eindigt circa 16.30 uur. De excursieleider is Ed Grotenhuis (Tel: 0543-520714). Meenemen: loep, spiegeltje, paddenstoelengids. Vandaag gaat men het veld in en brengt men de gevonden paddenstoelen ter plekke aan de de grote tafel bij de schuur op naam.


Opening damseizoen

WINTERSWIJK - Vrijdag 31 augustus opent WDV het damseizoen met een simultaan tegen de clubkampioen. Zevenvoudig clubkampioen Erik ten Hagen zal dan meerdere dampartijen tegelijk spelen tegen tegenstanders bestaande uit WDV-leden en overige geïnteresseerden uit Winterswijk en omgeving.

Bij de simultaan zal Erik, altijd met wit spelend, te maken hebben met een beperkte bedenktijd, dus hoe meer tegenspelers, des te moeilijker het zal worden. Ook interesse om een keer mee te doen, opgeven kan tot op de dag zelf per mail of telefonisch via: damclubwinterswijk@outlook.com / 06 20587924. Kijken mag natuurlijk ook.

De simultaan wordt gespeeld bij BijHillen, Misterweg 77 te Winterswijk. Aanwezig om 19:45 uur, zodat er om 20 uur gestart kan worden.


Paddenstoelen determineren

WINTERSWIJK - Op dinsdagavond 11 september houdt de afdeling Oost-Achterhoek van de KNNV een determinatie-avond van paddenstoelen. De paddenstoelenwerkgroep gaat aan de slag in de werkstee naast het huis van Fred Bos, Bocholtsestraat 49, Winterswijk. Begin 20.00 uur en eind circa 22.00 uur. De excursieleider is Ed Grotenhuis, tel. 0543-520714. Meenemen: zelf verzamelde onbekende paddenstoelen en eventueel een laptop..