Ook in Winterswijk worden wensen van ouderen, bijvoorbeeld voor een bezoekje aan het strand, vervuld. Foto: PR
Ook in Winterswijk worden wensen van ouderen, bijvoorbeeld voor een bezoekje aan het strand, vervuld. Foto: PR Foto:

Nationale Ouderendag: lever een wens in of help als vrijwilliger

WINTERSWIJK - Op vrijdag 5 oktober is het weer Nationale Ouderendag, een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds. In heel Nederland worden die dag veel ouderen blij gemaakt met de vervulling van hun wens. Ook in Winterswijk zijn enthousiaste vrijwilligers van de lokale ouderenorganisaties, de gemeente, Skinny Binny en de Winterswijkse Uitdaging weer gestart om wensen te verzamelen zodat deze in oktober vervuld kunnen worden.

Vorig jaar hebben de vrijwilligers van de diverse organisaties een aantal mooie wensen uit laten komen. Soms zijn de wensen spectaculair, zoals een korte vliegtocht. Maar meestal gaat het om eenvoudige wensen als een ijsje eten op een terras, nog een keer vissen of een bezoek brengen aan het graf van een dierbare. Op het eerste gezicht lijken het misschien eenvoudige uitjes, maar als je minder mobiel wordt, is het vaak niet meer zo makkelijk om de deur uit te gaan.
De organisatie richt zich op ouderen die een wens hebben die ze moeilijk alleen kunnen vervullen. Wat dan oud is mag een ieder zelf bepalen. Bijvoorbeeld omdat ze alleen zijn of lastig op pad kunnen. De komende periode zullen wenskaarten verspreid worden die door een oudere of iemand uit hun omgeving ingevuld kunnen worden.
Daarnaast is het ook mogelijk om via de website www.nationaleouderendag.nl een aanmelding te doen of telefonisch informatie op te vragen. Het telefoonnummer van de Winterswijkse Uitdaging is 0543 - 200026. Ook kan men wenskaarten afhalen in het WUh, Torenstraat 9 in Winterswijk. Mailen kan uiteraard ook info@winterswijkseuitdaging.nl
Om al deze wensen uit te kunnen laten komen, is de organisatie op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die op deze bijzondere dag helpen met het vervullen van wensen. Ga naar www.nationaleouderendag.nl en bekijk de wensen van ouderen in uw buurt. Vrijwilligers kunnen een wens kiezen die bij hun interesses past. Daarnaast zoeken de organisatoren nog lokale sponsoren om speciale wensen te kunnen vervullen.