WR&PC'ers pakken

diverse prijzen

WINTERSWIJK - De leden van de WR&PC hebben afgelopen weekend goed in de prijzenbak gegraaid. Op diverse plaatsen werden er wedstrijden georganiseerd. Onder andere in Vragender en St. Isidorushoeve.

Tessa Delger maakte haar debuut in het Z1 met haar paard Golden Elvis. Ze reed twee mooie proeven die haar een eerste en vijfde prijs opleverden met 221 en 215 punten. Met haar pony Onkodor S. reed ze mee in de klasse M1 en ging daar met twee eerste prijzen aan de haal. Ze scoorde hier 200,5 en 209 punten. Poppings Annabel mocht ook mee naar deze wedstrijd en ook met deze pony behaalde Tessa een eerste prijs met 192,5 punten in de klasse M2. Tessa en Golden Elvis hadden het overigens druk dit weekend, want zij reisden tevens af naar Vragender om daar een tweede prijs in de wacht te slepen in het Z1 met 213,5 punten. Ilse Zieverink ging met Presley E. the King ook naar Vragender en scoorden 199 punten in hun L1 debuut, wat hen een derde prijs opleverde. Ilse en Presley werden vorige week nog derde van Gelderland/ Flevoland in de klasse B dressuur.
Anouk Siebelink ging met Cantodea naar Vragender en reed in de L1 naar een mooie vierde en vijfde plek met 197,5 en 191 punten. Chelsea Hogeslag reed haar M1 debuut met Belle (zonder beest) en behaalde ook een vierde en vijfde prijs met 195 en 196,5 punten. Melissa Valken en Felony startten in de klasse Z2 en gingen naar huis met een eerste prijs en een mooie score van 65,44%. Charlotte Almekinders reed met Bona Cura's Vindy in het ZZ-Licht naar een tweede plaats met 223,5 punten.


Grievink en Ter Haar winnen

WINTERSWIJK - PV Gevleugelde Vrienden heeft het afgelopen weekend deelgenomen aan twee wedvluchten, te weten de vlucht vanuit Laon over een afstand van 340 km en de vlucht vanuit Maaseik over een afstand van 120 km. Aan het concours vanuit Laon hebben veertien liefhebbers deelgenomen met 165 duiven, terwijl aan het concours vanuit Maaseik 22 liefhebbers deelnamen met 495 duiven. In Laon werden de duiven zaterdag gelost om 07.45 uur en in Maaseik werd zondag gelost om 07.45 uur.

De wedvlucht Laon werd gewonnen door G. Grievink. Hij klokte zijn eerste duif om 11.29.04 uur. Laatste prijsduif 11.49.37 uur. H. ter Haar was de winnaar van de wedvlucht Maaseik. Hij klokte zijn eerste duif op 08.56.47 uur. Laatste prijsduif 09.23.18 uur.

De uitslag was als volgt: Laon: 1. G. Grievink; 2, 8 en 10. E. Prinsen; 3 en 9. H. ter Haar; 4 en 5. Combinatie te Selle; 6. D. Frenken; 7. R. Beestman; Maaseik: 1, 3, 5, 6 en 8. H. ter Haar; 2 en 4. J.J. ter Haar; 7. E. Prinsen; 9. R. Beestman; 10. D. Frenken.


Muziek Centraal met trompet-duo

WINTERSWIJK - Deze zomer wordt er in de Jacobskerk te Winterswijk wekelijks een marktconcert gegeven onder de noemer Muziek Centraal. Elke woensdag is er om 12.00 uur een half uur durend orgelconcert. De bespeling heeft het karakter van een inloopconcert, tijdens het concert blijft de kerk open. Na afloop wordt er bij de uitgang gecollecteerd. Op woensdag 22 augustus spelen trompettisten Joost Hettinga en Chiel te Loeke. Zij worden begeleid door organist Wim Ruessink. Er worden composities gespeeld van onder andere Handel, Galuppi en Kyteman. Ook het carillon van de Jacobstoren wordt, net als de rest van het jaar, op woensdag bespeeld. De beiaard kan vanaf 10.30 uur worden beluisterd op en rond de Markt of (bij gunstige wind) vanuit de Notaristuin.


Nieuwe cursus jeugdschaken

WINTERSWIJK - De Winterswijkse schaakclub WSG is de enige in de regio met een jeugdafdeling. Vrijdag 7 september begint het nieuwe seizoen en kunnen kinderen beginnen met een schaakcursus. WSG geeft de lessen volgens de zogeheten Stappenmethode, zodat iedereen op zijn eigen niveau met een cursus kan beginnen. Aan het einde van elke Stap kunnen de deelnemers een schaakdiploma halen.

Jeugdige schakers kunnen vanaf 7 september terecht in het gebouw van het Budocentrum aan De Huininkmaat. Iedere vrijdag is er tussen 18.45 en 19.45 uur eerst schaakles, daarna spelen de kinderen een partij. Het is mogelijk om eerst vier weken vrijblijvend mee te doen.
Voor deelnemers uit omliggende gemeenten zal de schaakclub proberen een carpool op te zetten.
Graag vooraf aanmelden bij (0543) 51 44 10 of schaakwsg@hetnet.nl. Ook voor nadere info.
De volwassen schakers hebben al op dinsdag 4 september vanaf 19.30 uur hun eerste speelavond bij Grandcafé Willinks. Ook hier is het mogelijk vier weken vrijblijvend mee te spelen. Bij voldoende belangstelling komt er ook een cursus voor volwassenen.