Met mooi weer speelt WinSpel haar spellen buiten. Foto: Jonathan Eenkhoorn
Met mooi weer speelt WinSpel haar spellen buiten. Foto: Jonathan Eenkhoorn

Bordspellenvereniging WinSpel viert eerste verjaardag

WINTERSWIJK - Afgelopen jaar kwamen bezoekers van WinSpel elke twee weken samen (met uitzondering van de zomer- en kerstvakantie) om spellen te spelen. De variatie in spellen word steeds groter.

Men speelt het partyspel 30 seconds, het familiespel Keezen, het detectivespel Sherlock Holmes consulting detective, het populaire spel Stenen tijdperk en zo kunnen we nog even doorgaan. Op dit moment heeft Winspel minstens dertig spellen in de kast staan, al worden er natuurlijk ook spellen van bezoekers zelf gespeeld.
De leden van WinSpel hebben bepaalde voordelen. Zo mogen ze alle spellen van WinSpel lenen. Mogen ze mee doen aan activiteiten, zoals een competitie, uitje naar een spellenbeurs, zomerbarbecue en ook werd de Escaperoom Mondriaan bezocht.
Bordspelliefhebbers hoeven geen lid te worden om mee te doen aan de spelmiddagen. Deze zijn voor iedereen toegankelijk. Al lijkt het erop dat men, als eenmaal een spellenmiddag is bezocht, mensen toch lid worden. Na een jaar heeft WinSpel 22 leden.