Gilde Winterswijk start met nieuw cursusseizoen

WINTERSWIJK - Gilde Winterswijk stelt iedereen in de gelegenheid om zich op te geven voor de cursussen uit het aanbod voor het cursusjaar 2018/2019. Dat kan op vrijdag 31 augustus en zaterdag 1 september van 10.00 tot 12.00 uur bij het onderkomen van het Gilde aan de Morsestraat 31 in Winterswijk.

Voor met name 50-plussers biedt het Gilde de mogelijkheid om de kennis en vaardigheden te vergroten. Bij het Gilde worden de cursussen gegeven door vrijwilligers, die hun creativiteit, kennis en ervaring aanbieden. Daarvan kan men tegen een geringe vergoeding gebruikmaken.

Men kan voor allerlei cursussen bij het Gilde terecht. Een greep uit het aanbod: Conversatie Engels en Duits, Digitale fotobewerking, diverse Computercursussen en werken met Android-tablet of met iPad. Bij voldoende belangstelling komt er een korte cursus om de toetsenbord-vaardigheid te vergroten.
Bij Gilde Winterswijk geldt: werken met kleine groepjes in een ongedwongen sfeer. Voor meer informatie en een compleet overzicht van alle cursussen kan men terecht op de website.

Gedurende het cursusjaar is het Gilde-gebouw aan de Morsestraat 31 iedere vrijdagochtend van 10.00 tot 11.30 uur geopend voor de Computer-inloopochtend. Er is dan een computerdeskundige aanwezig. Bij hem kan men terecht met allerlei vragen over computers, software en multimedia (zoals smartphone en het gebruik van apps).
Het Gilde verzorgt ook dorpsrondleidingen met een gids in en om Winterswijk; zowel wandelend als op de fiets. Maar ook digitaal via de beamer met plaatjes en een verhaal. Heel geschikt als onderdeel van een buurt-, familie- of bedrijfsfeestje. Voor informatie of het maken van een afspraak kan worden gebeld met 0543-514159. Een afspraak maken is ook mogelijk via de VVV Witerswijk.


www.gilde-winterswijk.com


Komdienst in
Zonnebrinkkerk

WINTERSWIJK - Zondag 26 augustus vanaf 19.00 uur is er weer een komdienst in de Zonnebrinkkerk. In deze dienst gaat ds. Freerk Hovinga voor. Het thema is Ik geloof, geloof ik.

Iedereen heeft wel eens zijn twijfels in en over het geloof. Is het erg dat we soms twijfelen aan de aanwezigheid van God? Moeten wel niet leven zonder twijfels, met de volle overtuiging dat Hij bij ons is? Ook personen uit de bijbel hebben hun twijfels uitgesproken, zelfs personen die in hun leven naast Jezus hebben staan. In deze dienst worden een aantal van deze verhalen gelezen en wordt aangegeven hoe mensen met deze twijfels om kunnen gaan.
De muzikale medewerking komt van Gospelkoor Revelation uit Winterswijk.


Met WentersPlus naar The Lion King

WINTERSWIJK - Vijftigplus-vereniging WentersPlus organiseert samen met de OAD een busreis naar het Circustheater in Scheveningen voor een bezoek aan de middagvoorstelling van The Lion King. De reis is op woensdag 24 oktober. Ook niet-leden zijn welkom. Het vertrek is om 11.30 uur bij de theater De Storm, Haitsma Mulierweg 11 te Winterswijk. Aanvang van de voorstelling is 15.30 uur. Einde voorstelling circa 18:30 uur. De kosten voor de reis zijn 86 euro per persoon, dit is inclusief een toegangskaart eerste rang. Opgave is mogelijk tot 6 september bij Jeanet Adolfs, tel. 06-522 463 76 of per e-mail: ledenbeheer@wentersplus.com. Het aantal beschikbare plaatsen is 48; wie het eerst komt, het eerst maalt.


Koopzondag: bloemen schilderen net als Mondriaan

WINTERSWIJK - In het weekend van 26 augustus vindt tijdens het Volksfeest het bloemencorso weer plaats. Gedurende dit weekend opent het Open Kinderatelier in museum Villa Mondriaan ook haar deuren op koopzondag 26 augustus. Van 11 tot 13 uur worden alle kinderen uitgenodigd om mee te doen.

Piet Mondriaan hield ook van bloemen. Hij schilderde in het begin van zijn carrière verschillende soorten bloemen, waaronder chrysanten, amaryllissen en kattenstaarten. Alle kinderen die door het mooie bloemencorso van Winterswijk geïnspireerd zijn, kunnen daarom aanvullend net als Mondriaan bloemen komen schilderen. Zoals altijd krijgen kinderen gratis toegang tot het museum en het atelier. Terwijl de kinderen zich vermaken in het atelier, kunnen de volwassenen voor gereduceerd tarief het museum bezoeken. De audiotour en een kop koffie of thee zijn daarbij inbegrepen.

Het Open Kinderatelier bij Villa Mondriaan op zondag 26 augustus is tussen 11.00 en 13.00 uur. Het museum aan de Zonnebrink 4 is geopend van 11.00 tot 17.00 uur.