Else Klomp. Foto PR
Else Klomp. Foto PR

Else Klomps maakt zich hard voor fietsuitleen

WINTERSWIJK - De Winterswijkse Else Klomps is genomineerd voor de Gouden Venus van Milo 2018. Dit is een onderscheiding van het DELA goededoelenfonds voor de meest inspirerende Nederlander met een beperking, die iets goeds doet voor Nederlandse samenleving. Met nog 99 anderen dingt ze mee naar die onderscheiding; goed voor maar liefst 10.000 euro voor haar goede doel. Dat goede doel heeft ze duidelijk voor ogen: een fietsuitleenpunt voor aangepaste fietsen in Winterswijk. Daarom hoopt ze dat iedereen stemt op haar project, op de website www.goudenvenusvanmilo.nl, zoeken op Else Klomps.

Door een spierziekte heeft ze steeds meer moeite met staan en lopen, maar ze gaat er graag op uit om te handbiken of te fietsen. Niet meer kunnen fietsen? Else kan het zich niet voorstellen. Fietsen doet wat met je, vindt ze. "Niet alleen fysiek, maar ook mentaal. Je bent in beweging, beleeft de natuur en de seizoenen meer, het verzet de zinnen en brengt mensen bij elkaar. Kortom, fietsen is gezond. Dat moet iedereen kunnen doen; ook met een beperking; als je minder mobiel bent, als een aangepaste fiets nodig is, zoals bijvoorbeeld een duofiets. Een aantal zorginstellingen in Winterswijk heeft zo'n fiets voor eigen cliƫnten, maar voor particulieren is zo'n fiets lastig 'bereikbaar'. Huren is omslachtig en kost veel geld. Dat moet anders", vindt Else. "Zo'n duofiets moet in Winterswijk voor alle bewoners beschikbaar zijn."
In juni was ze op de Supportbeurs in Utrecht. Daar was ook het DELA goededoelenfonds, waar ondersteuning van goede doelen kon worden aangevraagd. Else, die betrokken is bij de organisatie van de PeGeWe fietsvierdaagse, hield een vurig pleidooi voor aangepaste fietsen in Winterswijk. Lees verder op pagina 9