André te Bogt van Kingspan en president Hans Smit van Vereeniging Volksfeest. Foto: PR
André te Bogt van Kingspan en president Hans Smit van Vereeniging Volksfeest. Foto: PR

Kingspan Insulation schenkt bouwmateriaal voor Bloemencorso Winterswijk

WINTERSWIJK - Kingspan Insulation, producent van hoogwaardige isolatiematerialen en oplossingen voor gebouwen, sponsort ook deze zomer weer het Winterswijkse Bloemencorso. Dit kleurrijke dahliacorso wordt ieder jaar tijdens het Volksfeest gehouden.

Kingspan stelt al tientallen jaren isolatiemateriaal beschikbaar waarmee de bouwers de basis voor hun corsowagens eenvoudig kunnen maken. “Het Bloemencorso is een van de hoogtepunten tijdens het Volksfeest. Omdat de constructies van de deelnemende wagens niet te zwaar mogen worden, is ons isolatiemateriaal perfect om te gebruiken”, zegt André te Bogt, Technical Service Manager van Kingspan.

Behalve het gewicht heeft het isolatiemateriaal nog een groot praktisch voordeel, zo benadrukt Te Bogt. “De bouwers kunnen hun creaties eenvoudig zagen, schaven en schuren en zo goed modelleren, waarna ze er uiteindelijk de dahlia’s op plakken of nieten. Zo geven wij mede vorm aan het Bloemencorso in Winterswijk.”

Maar wat ook belangrijk is voor Kingspan: “Wij willen - behalve een economische rol - zeker ook een maatschappelijke rol spelen in de plaatsen waarin we gevestigd zijn”, zegt Chantal Heuvelman, senior Marketeer van Kingspan: “Het overgrote deel van onze medewerkers viert ieder jaar in het laatste weekend van augustus Volksfeest en geniet daarbij ook van het Bloemencorso. Daar willen wij graag ons steentje aan bijdragen.”

Sponsor om op te bouwen
Voor de corsobouwers én voor Vereeniging Volksfeest is Kingspan Insulation een bijzonder waardevolle partner. “Een sponsor om op – of misschien wel beter gezegd mee – te bouwen. De bouwers krijgen van Kingspan isolatiemateriaal beschikbaar gesteld ter waarde van vele duizenden euro’s en kunnen daarmee aan de slag. Als de verschillende groepen al die materialen zelf zouden moeten aanschaffen, wordt dat voor veel groepen een probleem”, zegt Hans Smit, president van Vereeniging Volksfeest.

'Er zitten ook dit jaar weer echte pareltjes bij'

De bonte stoet praalwagens trekt deze zomer op vrijdag 24 en zaterdag 25 augustus door Winterswijk. “Het Bloemencorso is ’s morgens altijd het begin van de festiviteiten op deze twee dagen. En het belooft ook dit jaar weer een geweldige optocht te worden, zo bleek tijdens het maquettefeest eind mei. Tijdens dat feest presenteerden de meeste corsogroepen een maquette van de wagen die ze aan het bouwen zijn. Daar zaten ook deze keer weer een paar pareltjes bij”, aldus een enthousiaste Smit. Het Winterswijkse Volksfeest wordt gevierd van donderdag 23 augustus tot en met zondag 26 augustus.

Over Kingspan Insulation
Kingspan Insulation is wereld marktleider op het gebied van hardschuim isolatieplaten voor de woning- en utiliteitsbouw en overige industriële toepassingen. Kingspan Insulation heeft in Nederland vestigingen in Winterswijk en Tiel en is onderdeel van het grotere Kingspan Group plc, die haar basis heeft in Ierland.