AJ Plug. Foto: Paul Scholman
AJ Plug. Foto: Paul Scholman

Corle viert feest

CORLE - De Winterswijkse buurtschap Corle viert vrijdag 17 en zaterdag 18 augustus het jaarlijkse volksfeest in en om De Woord.

Op vrijdag begint het feest met het hijsen van de vlag in de feestweide achter De Woord, gevolgd door de optocht. Die gaat via de Corleseweg en Geelinkweg naar huisze Maas om koningin Narda en haar man Alex uit te halen. Tegen 12.00 uur is men terug bij De Woord voor de officiële opening van het feest met de prijsuitreiking van de optocht. Na de gezamenlijke lunch beginnen de kinder- en volksspelen op de feestweide. 's Avonds komt Jarno di Parno zijn magische kunsten vertonen, gevolgd door een feest met muziek van Anders is het niet.
Op zaterdagmorgen beginnen de festiviteiten met een ontbijt, vanaf 10.30 uur gevolgd door het koningsschieten, waarna de nieuwe koning(in) wordt gekroond. 's Middags zijn er opnieuw volksspelen en om half vier wordt bepaald welk team het beste kan touwtrekken. Om 20.30 uur begint een feestavond onder leiding van het nieuwe koningspaar, met muziek van de band Kroepin.


Muziekseizoen bij Taste begint weer

GROENLO - Ieder jaar tijdens het Grols Jazz Vesteval (dit jaar op zaterdag 1 september) start Rockcafé Taste in Groenlo zijn muziek- en theaterseizoen. Op het programma staan namen als Jan Rot, André Manuel, Thijs Kemperink en Ernest Beuving. Qua muziek zijn te verwachten: tributes van ACDC , Mothers Finest, Nirvana, en het duo Nico Dijkshoorn en Tim Knol, en bands als the Covenant, Ralph de Jongh en Raw Medicine. Alle kaarten zijn al in de voorverkoop bij Taste aan de bar. Data en tijden van optredens zijn te vinden op de website.

Het Grols JazzVesteval is ieder jaar weer een mooie happening. Volledig opgezet door fanatieke vrijwilligers die tijd en hart in dit evenement steken, met in de meeste Grolse kroegen livemuziek. De Pauw, Streets, de Boemel, Taste, de Lange Gang, de Kroon, en Wissink hebben allen net als ieder jaar topbands staan. Bij Rockcafé Taste is dat niemand minder AJ Plug. Met haar krachtige, gekwelde en altijd van blues doordrenkte vocalen deed AJ Plug voor het eerst van zich spreken in 2014 met de cd Let Go or Be Dragged. Het concert van AJ Plug begint op zaterdag 1 september om 22.00 uur. Toegangsbuttons die toegang geven tot alle kroegen zijn verkrijgbaar voor 12,50 euro in de voorverkoop en voor 15 euro op de avond zelf bij de stand op de Markt in Groenlo.


www.rockcafetaste.nl


Ilse Zieverink en Chelsea Hogeslag naar NK

WINTERSWIJK - Voor de finale van de dressuur op de Gelderse titelstrijd mocht Ilse Zieverink met Presley E the King de spits afbijten in de B dressuur en dat deden ze zeer succesvol. Ze behaalden een derde plaats. Chelsea Hogeslag startte met Belle in het L2 en pakte een negende plek.

's Middags was het tijd voor het verenigingsrijden. In de dressuur kwamen voor de WR&PC Chelsea Hogeslag met Belle, Inez Tolkamp met Ashanti, Roos van de Hoek met Trust Me en Ilse Zieverink met Presley E the King in actie. Voor het verenigingsspringen startte Melissa Valken met Felony, Marit Damkot met Allette, Daniëlle van Staalduinen met Sam en Marly Aarnink met Wall Street. Samen wisten ze een super score neer te zetten en werd de WR&PC derde.

In de klasse M startte het viertal onder begeleiding van Ira Beusink. In het viertal reden Melissa Valken met Felony, Tessa Delger met Cindi, Roos van de Hoek met Trust Me, Anouk Siebelink met Gillmore en Marit Damkot met Allette. Ze reden een strakke proef die hun een vierde plek opleverde in de categorie M/Z. Alle prijswinnaars mogen starten op de Nederlandse kampioenschappen op 31 augustus en 1 september in Ermelo.