Suzan Hijink - Waar ben je (groen). Foto: PR
Suzan Hijink - Waar ben je (groen). Foto: PR

Meet the artists: Suzan Hijink en Marlon Hinkamp

BREDEVOORT - Tot en met 19 augustus exposeren twee jonge Achterhoekse talenten in de bovenzaal van de Koppelkerk: Suzan Hijink (Winterswijk, 1997) en Marlon Hinkamp (Bredevoort, 1992). Op zondagmiddag 19 augustus zijn de kunstenaars aanwezig om in gesprek te gaan met bezoekers.

Suzan Hijink (Winterswijk, 1997) is opgegroeid in Bredevoort en studeert Illustratie aan de Hogeschool van de Kunsten Utrecht. Momenteel loopt zij stage bij Dagblad Trouw, waar ze wekelijks illustraties maakt bij artikelen met uiteenlopende thema's. In haar werk laat ze verschillende technieken en materialen in elkaar overvloeien. Met haar illustraties stelt ze vragen en vertelt ze verhalen, die veelal gaan over de huidige samenleving. Een samenleving waarin individualisme heerst en waarin alle ontwikkelingen zo razendsnel gaan, dat je erin verdwaalt.

Marlon Hinkamp (Bredevoort, 1992) studeerde in 2017 af aan de kunstacademie Hogeschool van de Kunsten Utrecht. Collagetechniek is de rode draad in haar werk. Door de collages ontstaan er voor haar nieuwe abstracte werelden, die puur intuïtief zijn vormgegeven. Met haar werk 'Verbeelding' heeft Marlon een zoektocht afgelegd tussen tweedimensionaal beeld en driedimensionaal beeld. Marlon onderzocht wat er gebeurt als het tweedimensionale vlak van de collage wordt omgezet in een driedimensionale sculptuur. In haar werk is zij continu op zoek naar een balans tussen vorm, formaat, materiaal en kleur.

Meet the artist is in de Koppelkerk, Koppelstraat 35, Bredevoort op zondag 19 augustus van 13.00 tot 17.00 uur. Entree: gratis.