Burgemeester Joris Bengevoord deelt ijsjes uit. Foto: Lydia ter Welle
Burgemeester Joris Bengevoord deelt ijsjes uit. Foto: Lydia ter Welle

College geeft goede voorbeeld: omzien naar elkaar

WINTERSWIJK - Vrijdagmorgen 27 juli gaf het college van burgemeester en wethouders namens de gemeente Winterswijk het goede voorbeeld van 'omzien naar elkaar', vooral tijdens de hittegolf, en vooral ook omzien naar oudere en zwakkeren in de samenleving. De collegeleden - met uitzondering van wethouder Wim Elferink, die al op vakantie is - bezochten de Winterswijkse zorgcentra om er ijsjes uit te delen aan de bewoners. Als eerste was woonzorgcentrum De Berkhof aan de beurt. Daar liet iedereen zich het ijsje goed smaken.


Lauri Maris schaakt EK in Letland

WINTERSWIJK - Lauri Maris is zich in de zomervakantie aan het voorbereiden aan het Europees Kampioenschap jeugdschaken in Letland.

De 10-jarige speelster van de Winterswijkse schaakclub WSG heeft deelname aan dit kampioenschap te danken aan haar Nederlandse titel. Het evenement vindt van 20 tot en met 29 augustus plaats in de Letse hoofdstad Riga. De Nederlandse delegatie bestaat uit jeugdspelers van verschillende leeftijdsgroepen en verschillende professionele trainers. Lauri wordt tijdens het toernooi schaaktechnisch bijgestaan door grootmeester en veelvoudig Nederlands kampioene Zhaoqin Peng. Omdat de schaakbond slechts een deel van de kosten vergoedt, is voor de deelnemers een crowdfunding-actie opgezet via de site Talentenboek-sport: https://sport.talentboek.nl/talenten-teams/schaken/ek-schaken-riga-2018.html. Er hebben al veel gulle gevers een bijdrage geleverd. Het toernooi zal te volgen zijn via de site eycc2018.eu en natuurlijk via wsg-schaak.nl.

Lauri Maris. Foto: Sport.Talentboek.nl
Wethouder Wim Aalderink kwijt zich met vriendelijke lach van zijn taak. Foto: Lydia ter Welle
Wethouder Ilse Saris deelt ijs uit en zorgt dat de dekseltjes van de ijsbekers meteen worden opgeruimd. Foto: Lydia ter Welle