Een volle noordkant van de Markt bij de Preuverie. Foto: Bernhard Harfsterkamp
Een volle noordkant van de Markt bij de Preuverie. Foto: Bernhard Harfsterkamp

Verschillende smaken van Winterswijk op Preuverie

Ruime keuze uit vele gerechten uit allerlei landen

Door Bernhard Harfsterkamp

WINTERSWIJK – "Om zes uur bij de dorpspomp?" Ik heb afgesproken met Ubel Zuiderveld. Samen zullen we de Preuverie bezoeken. Voor de 29ste keer laten een aantal Winterswijkse horecabedrijven zien welke smakelijke gerechten ze kunnen bereiden. Met Zuiderveld samen heb ik De smaak van Winterswijk geschreven, waarin we uitgebreid aandacht besteden aan het eten en drinken dat hier vroeger en nog steeds genuttigd wordt. Zo'n Preuverie is een uitstekende mogelijkheid om kennis te maken met verschillende smaken van Winterswijk, die er nu gangbaar zijn.

Zuiderveld houdt zich beroepsmatig bezig met eten en drinken in Nederland en daarbuiten. Hij werkt voor verschillende horecabladen. Aanvankelijk profileerde hij zich vooral als fastfood-deskundige. Wie wat wil weten over patat, kroketten en frikandellen en al die andere snacks, die als 'snelle hap' worden aangeduid, kan nog altijd bij hem terecht.

Tegenwoordig kijkt Zuiderveld echter breder en volgt hij alle ontwikkelingen in de horecawereld. Hij noemt zich nu Foodservice watcher. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met politiek. Hij is gemeenteraadslid voor de PvdA en heeft de laatste jaren met enige regelmaat aandacht gevraagd voor de overlast die het stoken van hout kan veroorzaken, maar daar hebben we niet over tijdens ons rondje over de Preuverie.


Lees verder op pagina 23

Pop-up bar op de Preuverie. Foto: Bernhard Harfsterkamp
De keukens aan de zijkant op de Preuverie. Foto: Bernhard Harfsterkamp
Ubel Zuiderveld op de Preuverie. Foto: Bernhard Harfsterkamp
Het stoofpotje van Van Streek. Foto: Bernhard Harfsterkamp
Gamba's met fregola en groenten van de Olden Goarden bereid door de Strandlodge. Foto: Bernhard Harfsterkamp